Haittaohjelmien määrä on jyrkässä kasvussa. Tietoturvayhtiö Check Point on raportoinut, että kuukausittain tunnistetaan 12 miljoonaa uudenlaista haittaohjelmaa.

Spybot Search & Destroy etsii ja poistaa tietokoneesta monen tyyppisiä haittaohjelmia, kuten muun muassa vakoiluohjelmia, mainosohjelmia ja piilohallintaohjelmia. Lisäksi ohjelman avulla voi suojata Windowsia ja selaimia verkosta tulevilta hyökkäyksiltä.

Vakoiluohjelma on haittaohjelma, joka asentuu tietokoneeseen yleensä käyttäjän huomaamatta mahdollisesti muun ohjelman tai selaimen lisäosana. Nimensä mukaisesti se urkkii käyttäjän tekemisiä tämän esimerkiksi selatessa omia suosikkisivujaan netissä. Mainosohjelma on joko itsenäinen ohjelma tai osa isäntäohjelmaa, ja sen tehtävänä on mainosten esittäminen. Rootkit eli piilohallintaohjelma on vaikeasti havaittava, sillä se lymyää syvällä Windowsissa. Piilohallintaohjelma voi piileksiä niin tehokkaasti, ettei edes virustorjuntaohjelma huomaa sitä.

Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla ”Tilaajaedut” ja edelleen ”Ota yhteyttä”.