Aikaisemmin neuvottiin tietojen kalastelusta varoitettaessa, ettei mitään linkkejä pitäisi napsauttaa, ellei olisi sataprosenttisen varma siitä, mihin ne johtavat. Neuvoa oli helppo noudattaa, ja vielä muutama vuosi sitten verkossa piti muutenkin hölmöillä lähes tahallaan joutuakseen vaikeuksiin.

Tänä päivänä tilanne on täysin toinen. Huonosti voi käydä muutenkin kuin linkkejä napsauttelemalla – myös silloin, vaikka yrittäisi käyttäytyä verkossa aina järkevästi.

Huijaukset ovat koko ajan vaarana internetiä käyttäessä. Uhriksi voi joutua vaikkapa sähköpostia avatessa, jos tarkkaavaisuus herpaantuu hetkeksi. Verkkorikolliset käyttävät kaikki mahdollisuudet hyväkseen, some mukaan lukien.

Huijauksen kohteeksi saattaa joutua, vaikka ei olisi lähelläkään mitään tietokonetta. Huijauspuhelut ja tekstiviestihuijaukset ovat jo kokonaan oma verkkorikollisuuden alalajinsa. Niinpä kalpaten voi käydä yhtä hyvin puhelinta sormeillessa kuin hiirellä konetta käyttäessä.

Tietojenkalastelusta on tullut valitettavan yleinen ilmiö.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".