Kiristyshaittaohjelma eli ransomware-ohjelma lukitsee tietokoneen tiedostot ja vaatii niiden avaamisesta lunnaita. Kiristyshaittaohjelmasta voi olla hankala päästä eroon, ja kiristyshaittaohjelmien erilaiset variaatiot ovat ikävän yleisiä.

Digikaappareilta voi kuitenkin suojautua käyttämällä tervettä järkeä ja pitämällä ohjelmat ja erityisesti tietoturvaohjelmat ajan tasalla. Lisäsuojaksi voi ottaa Acronis Ransomware Protection -ohjelman, joka pitää tietokonetta jatkuvasti silmällä ja torjuu erilaisten kiristysohjelmien kaappausyritykset.

Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".