”Olet voittanut matkan”. ”Samsung-puhelin nyt 70 % edullisemmin”. ”Onneksi olkoon, tässä ovat 1 304 bitcoiniasi, lunasta ne jo tänään”. Jos viesti Saapuneet-kansiossa kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se on todennäköisesti roskapostia.

Sähköpostit, joissa luvataan kultaa ja mammonaa, eivät ole pelkästään ärsyttäviä, vaan potentiaalisesti myös haitallisia. Roskapostit eivät nimittäin aina ole vain pyytämättä saapuneita myyntikirjeitä. Roskaposteissa voi esiintyä myös tietojenkalastelua eli pyrkimyksiä päästä käsiksi vastaanottajan tietoihin, tileihin tai jopa tietokoneeseen.

Olipa kyse mainonnasta tai tietojenkalastelusta, tämän artikkelin tavoite on sama: padota sähköpostilaatikkosi niin, että saat vain sellaisia viestejä, joita haluat vastaanottaa ja joista on sinulle oikeasti hyötyä.

Näin vältät roskapostit

Roskapostiin liittyvä hyvä uutinen on se, että viestitulvan voi pysäyttää. Vähemmän hyvä uutinen sen sijaan on se, että tämä ei onnistu yhdellä painikkeen napsautuksella – varsinkaan jos roskapostia tulee nykyisellään paljon. Vaivannäkö kuitenkin kannattaa, koska roskapostien vähenemisen myötä vähenee myös riski luovuttaa tietoja väärille tahoille ja houkutus ostaa tavaroita, joita ei tarvitse.

Eikä postilaatikon tyhjentämiseen ja siistimiseen mene entisenlaista aikaa, koska poistettavaa on vähemmän. Ongelma ratkeaa ennaltaehkäisyllä ja hoidolla. Jos saat paljon roskapostia, sillä on todennäköisesti tekemistä verkkokäyttäytymisesi kanssa. Jos esimerkiksi jaat sähköpostiosoitettasi sinne tänne ja se on vapaasti saatavana verkossa, saat todennäköisemmin paljon roskapostia. Jos osallistut usein kilpailuihin, kyselyihin ja vastaaviin, sähköpostiosoitteesi saattaa päätyä vääriin paikkoihin ja postilaatikkoosi voi alkaa tulvia roskapostia.

Apua on onneksi saatavilla. Tässä artikkelissa esittelemme hyvät sähköpostirutiinit roskapostin välttämiseksi ja kerromme, miten postilaatikon saa hallintaan siivoamalla sähköpostin.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".