Reitittimet ovat perinteisesti olleet jokseenkin näkymättömiä laitteita. Ne on asetettu lähelle paikkaa, jossa kaapeliyhteys tulee taloon, ja sieltä käsin ne ovat jakaneet verkkoliikennettä. Näin ei kuitenkaan ole seuraavilla sivuilla esiteltyjen kuuden reitittimen laita.

Testatut reitittimet ovat pieniä ja helppoja ottaa mukaan, ja ne hyödyntävät kuitu- tai kuparikaapelin sijasta samaa langatonta datayhteyttä 4G- tai 5G-verkkoon kuin internetiä käyttävät matkapuhelimet. Tämä tarkoittaa, että reitittimet voidaan sijoittaa juuri sinne, missä niitä tarvitaan.

Joissakin testaamissamme laitteissa on jopa oma kiinteä akku, joten kaapeleita ei tarvita lainkaan, ja internetyhteyden voi jakaa esimerkiksi autossa matkustavien kesken. Tällainen reititin sopii erinomaisesti syrjäiselle kesämökille, asuntovaunuun tai muihin paikkoihin, joissa kaapeliyhteys ei ole lainkaan mahdollinen. Reitittimissä käytetään tekniikkaa, joka on vasta 4G:n ja nyt myös 5G:n myötä kypsynyt niin pitkälle, että se on varteenotettava vaihtoehto hieman hitaalle kaapeliyhteydelle. Reitittimen lisäksi tarvitaan vain sim-kortti, jossa on aktiivinen dataliittymä.

Mobiiliverkon peittoalueen riittävyyden voi testata panemalla sim-kortin puhelimeen ennen reitittimen ostamista. Jos suhtaudut mobiiliverkon kautta käytettävään internetyhteyteen hieman kunnianhimoisemmin ja haluaisit sellaisen kotiinkin, sinun kannattaa tutustua verkkosivustomme Testinurkkaan, jossa kirjoitimme hiljattain upeasta (ja kalliista) mesh-sarjasta, joka käyttää 5G-yhteyttä internetin tuomiseen koko taloon. Mesh tarkoittaa erikoisverkkoa, jonka kantama on suurempi.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".