Kysymyksiä Etunurkan käytöstä

Etunurkka on KotiMikron lukijoille tarkoitettu palvelu. Kuka tahansa voi vierailla Etunurkassa, mutta siellä olevia ohjelmia ja muita sisältöjä voi ladata vain kirjautunut käyttäjä, joka on liittänyt käyttäjäprofiiliinsa joko asiakasnumeron tai lehtikoodin.

Alla on vastauksia yleisimpiin Etunurkkaa koskeviin kysymyksiin.

Kuinka profiili luodaan?

Etunurkasta lataaminen edellyttää käyttäjäprofiilia, jonka voi luoda näin:

 1. Avaa Etunurkka selaimeen.
 2. Valitse oikealta ylhäältä painike Kirjaudu.
 3. Valitse Luo profiili.
 4. Kirjoita pyydetyt tiedot ja valitse Luo profiili.
 5. Saat sähköpostitse aktivointikoodin. Kirjoita se sille varattuun kenttään ja valitse Vahvista. Huom: Älä poistu vahvistussivulta, vaan avaa sähköposti toiseen välilehteen, jos käytät sähköpostia selaimella. Voit tarvittaessa käyttää myös saamassasi aktivointiviestissä olevaa linkkiä.

Olet nyt kirjautuneena ja Etunurkan kirjautumispainikkeessa on nimesi. Jatka yhdistämällä profiiliin asiakasnumero tai lehtikoodi.

Kuinka asiakasnumero liitetään profiiliin?

Pääset käyttämään Etunurkkaa, kun liität asiakasnumerosi profiiliisi. Kymmennumeroinen asiakasnumero on saamassasi lehtilaskussa.

Voit tiedustella asiakasnumeroasi myös asiakaspalvelusta.

 1. Avaa Etunurkka selaimeen ja kirjaudu palveluun, jos et vielä ole kirjautuneena.
 2. Valitse nimelläsi varustettu kirjautumispainike, joka on ylhäällä oikealla, hakukentän vieressä. Esiin tulee sivu, jolla on omat perustietosi.
 3. Valitse vihreällä pohjalla oleva painike Valitse tämä kirjoittaaksesi asiakasnumerosi tai lehtikoodin
 4. Kirjoita asiakasnumero kenttään Asiakasnumero (toiseksi alin kenttä). Vahvista muutos kirjoittamalla alimpaan kenttään salasanasi ja valitse sitten Tallenna muutokset.

Siirry Etunurkan aloitussivulle, niin voit ladata tietokoneellesi ohjelmia ja muuta sisältöä.

Kuinka lehtikoodi liitetään profiiliin?

Jos ostit KotiMikron irtonumeron, pääset käyttämään Etunurkkaa, kun liität lehdessä olevan lehtikoodin profiiliisi. Lehtikoodi on yleensä lehden sivulla 6. Koodi on voimassa 60 päivää lehden ilmestymisestä, jonka jälkeen tarvitset Etunurkan käyttöä varten uuden lehtikoodin.

 1. Avaa Etunurkka selaimeen ja kirjaudu palveluun, tai luo profiili. Valitse nimelläsi varustettu kirjautumispainike, joka on ylhäällä oikealla, hakukentän vieressä. Esiin tulee sivu, jolla on omat perustietosi.
 2. Valitse vihreällä pohjalla oleva painike Valitse tämä kirjoittaaksesi asiakasnumerosi tai lehtikoodin
 3. Kirjoita lehtikoodi kenttään Asiakasnumero (toiseksi alin kenttä). Vahvista muutos kirjoittamalla alimpaan kenttään salasanasi ja valitse sitten Tallenna muutokset.

Siirry Etunurkan aloitussivulle, niin voit ladata tietokoneellesi ohjelmia ja muuta sisältöä.

Kuinka vaihdan sähköpostiosoitetta?

Jos haluat vaihtaa profiilisi sähköpostiosoitteen, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Kuinka vaihdan salasanan?

Voit halutessasi vaihtaa käyttämäsi salasanan:

 1. Kirjaudu ensin ulos Etunurkasta, jos olet kirjautuneena. Valitse nimelläsi varustettu kirjautumispainike ja valitse esiin tulevalla sivulla Kirjaudu ulos.
 2. Valitse oikealta ylhäältä Kirjaudu
 3. Valitse kirjautumispainikkeen alla oleva linkki Unohditko salasanasi?
 4. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja valitse Lähetä
 5. Saat sähköpostiisi KotiMikrolta viestin. Valitse siinä oleva painike Luo uusi salasana.
 6. Kirjoita esiin tulevalla sivulla haluamasi salasana sille vaadittuihin kenttiin ja valitse Luo uusi salasana.

Kuinka kirjaudun Etunurkkaan?

Kun olet luonut profiilin, voit kirjautua Etunurkkaan seuraavasti:

 1. Avaa Etunurkka selaimeen ja valitse oikealta ylhäältä Kirjaudu.
 2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi, salasanasi ja valitse Kirjaudu.

Kuinka kirjaudun ulos Etunurkasta?

Voit halutessasi kirjautua ulos Etunurkasta näin: Valitse nimelläsi varustettu kirjautumispainike, joka on ylhäällä oikealla, hakukentän vieressä. Valitse esiin tulevalla sivulla painike Kirjaudu ulos.

Kuinka lataan Etunurkasta sisältöjä tietokoneelleni?

Valitse haluamasi ohjelman kohdalla Lataa ja vahvista lataus seuraavassa ikkunassa valitsemalla Hyväksy ja lataa. Hieman selaimesta riippuen valittu tiedosto tallentuu joko suoraan tai selaimen latausvalinnan kautta Ladatut tiedostot -kansioosi.

Ohjelmia ladatessa on suositeltavaa tallentaa asennustiedosto ja käynnistää asennus kaksoisnapsauttamalla tiedostoa sen sijaan, että käyttää selaimen Suorita-toimintoa.

Kuinka menettelen, jos virustorjuntani varoittaa Etunurkan ohjelmasta?

Etunurkan sisältö on tarkistettu haittaohjelmien varalta. Jotkut ohjelmat saattavat silti antaa aiheettoman varoituksen Etunurkasta ladatusta tiedostosta. Torjuntaohjelmasta riippuen varoituksen voi ohittaa tai tiedoston voi vapauttaa torjuntaohjelman karanteenista. Torjuntaohjelman suojauksen voi myös ottaa väliaikaisesti pois päältä, jotta ohjelman saa käyttöön. Myös Windowsin oma SmartScreen-toiminto saattaa antaa aiheettoman hälytyksen esimerkiksi tunnistamattoman ohjelman allekirjoituksesta. Saat ladattua ohjelman, kun valitset Näytä lataukset.

Napsauta torjuttua tiedostoa kakkospainikkeella ja valitse Suorita joka tapauksessa. Valitse seuraavassa ikkunassa linkki Lisätietoja ja valitse lopuksi vahvistusikkunassa Suorita joka tapauksessa.

Mistä saan apua Etunurkan käyttöön?

KotiMikron tukipalvelu auttaa, jos sinulla on ongelmia Etunurkan tai siellä olevien ohjelmien käyttämisessä. Voit jättää tukeen kysymyksen KotiMikron Kysy meiltä -foorumilla. Jos sinulla on ongelmia profiilin luonnissa tai et pääse kirjautumaan Etunurkkaan tai Kysy meiltä -foorumille, ota yhteyttä KotiMikron asiakaspalveluun.

Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".