Minä vuonna Triplan kauppakeskuksen lähelle ryhdyttiin rakentamaan noita kerrostaloja? Eikö naapurin pensasaita kasvakin jatkuvasti enemmän meidän tonttimme puolelle? Oliko kaupungin laidalla liikennevalot ennen kuin siihen tuli liikenneympyrä? Tämän kaltaisista tärkeistä kysymyksistä lyötiin aiemmin vetoa ja käytiin keskusteluja ruokapöydän ääressä.

Nykyään perheen nuorimmat googlaavat vastaukset yleensä ennen kuin ehdin sanoa: ”Muistaakseni se oli silloin kun...”. Kaikkia tällaisia maantieteellisiä kysymyksiä ei kuitenkaan voi ratkaista Google-hauilla. Hakukoneen sijaan voi onneksi nojautua toiseen Googlen työkaluun, jonka käyttäminen on vielä mielenkiintoisempaa.

Google Mapsissa vastauksia voi nimittäin etsiä valokuvien avulla. Saatat jo tuntea Googlen suositun karttapalvelun ja käyttää sitä reitin löytämiseen paikasta A paikkaan B. Ehkä olet käyttänyt myös Street View -palvelua, joka vie sinut katutasolle ja näyttää tiet, liikenteen ja rakennukset oikeina valokuvina 360 asteen säteellä.

Kuvia eri vuosilta

Google Maps ja Street View pystyvät kuitenkin paljon muuhunkin. Niiden avulla voi nimittäin lähteä digitaaliselle aikamatkalle. Street View’ssa saa yhdellä napsautuksella esiin aikajanan, ja siltä voi valita jonkin tietyn vuoden ja kuukauden. Sitten työkalu näyttää kaupunkikuvan yksityiskohdat tarkemmin.

Mistä pääsemmekin takaisin naapurin villinä rehottavaan pensasaitaan... Street View -toiminnon avulla voi siirtyä ajassa eteen- ja taaksepäin ja tarkistaa, miten maisema naapurustossa on kehittynyt vuosien saatossa. Kokeile koukuttavaa työkalua omalla alueellasi ja lue tarkat ohjeemme Google Mapsin aikajanan käyttöön.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".