Oikean reitin löytäminen autolla on helpompaa kuin koskaan. Puhelimessa käytettävät kehittyneet navigointisovellukset ovat nykyään niin kehittyneitä, että ne osaavat muutakin kuin laskea lyhimmän reitin määränpäähän. Sovellukset osaavat esimerkiksi tarkkailla liikennettä matkan aikana ja huolehtia siitä, että vältät jonot ja pääset perille mahdollisimman nopeasti.

Testasimme neljä navigointisovellusta, jotka toimivat sekä Android-puhelimessa että iPhonessa. Ei ole vaikea arvata, miksi navigointisovellukset ovat vähitellen syrjäyttäneet varsinaiset gps-navigaattorit. Puhelin on jatkuvasti yhteydessä nettiin, ja kehittyneitä sovelluksia päivitetään ja parannetaan koko ajan, mihin fyysinen navigaattori ei pysty vastaamaan.

Jotkin gps-laitteiden kukoistuksen aikaiset yritykset ovat pysyneet kuitenkin ajan mukana, ja esimerkiksi TomTomin mobiilisovellus on erinomainen – muun muassa yrityksen hyvien karttojen ansiosta, jotka on siirretty puhelimeen.

Testimme osoittaa kuitenkin, että on vaikea kilpailla Googlen kanssa, jonka suosittu Maps-sovellus on täynnä tietoa. Sovellus tarjoaa karttojen lisäksi myös satelliittikuvia, kuvia katutasolta ja paljon tietoa kartalla olevista kaupoista ja nähtävyyksistä.

Hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta Google Maps ei välttämättä ole paras vaihtoehto sinulle. Mahdollisuus ladata karttoja offline-navigointia varten puuttuu, ja se voi olla tärkeä ominaisuus, jos haluaa välttyä korkeilta datamaksuilta ulkomailla reissatessa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".