Viime vuosikymmeninä on kirjoitettu ja puhuttu paljon langattomasta maailmasta, jonka pitäisi pian olla todellisuutta. Ja onhan meillä toki langaton lataus, langaton verkkoyhteys ja monia muita langattomia tekniikoita, mutta johdot ja kaapelit ovat silti kaukana sukupuuttoon kuolemisesta.

Tietokone saa virtaa sähköjohdon kautta, näytön signaalit kuljetetaan HDMI-kaapelilla, ja monet hiiret ja näppäimistöt ovat edelleen langallisia. Näiden lisäksi nurkissa saattaa mutkitella myös verkkokaapeli tietokoneesta reitittimeen, USB-kaapeli tulostimeen ja kaapeli pöytäkoneen muistikortinlukijaan.

Edes langattomat laturit ja verkkolaitteet eivät ole täysin langattomia. Lukuisista kaapeleista muodostuu nopeasti sotku, joka kerää pölyä, tekee kodista epäsiistin näköisen ja hankaloittaa uusien laitteiden liittämistä. Ongelma on luultavasti pahin pöytätietokoneilla, mutta eivät ne kannettavatkaan ole täysin langattomia. Olohuoneessa moni kaapeli päätyy televisioon. Antennikaapelit, HDMIkaapelit, virtajohdot sekä DVDsoittimien, pelikonsolien ja muiden oheislaitteiden kaapelit vievät tilaa.

Tässä artikkelissa esittelemme viisi tapaa panna kaapelit kerralla siistiin järjestykseen. Organisoinnin jälkeen ne näyttävät paremmilta, ne on helpompi puhdistaa ja niitä on helpompi irrottaa ja lisätä, koska johtoja ei tarvitse ensin erotella toisistaan.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".