Teknologiajätti Applella, joka on muun muassa iPhonen ja iPadin takana, on jo pitkään ollut älykäs jakamisominaisuus nimeltä AirDrop. Se mahdollistaa tiedostojen lähettämisen edestakaisin iPhonen, iPadin ja Mac-tietokoneiden välillä, kunhan ne sisältävät myös Applen oman käyttöjärjestelmän ja sovellukset. Vastaavasti Google on ottanut Androidissa käyttöön Lähijakaminen- toiminnon.

Se on kätevä, jos haluat jakaa jotain toisen, lähellä olevan Android-puhelimen kanssa – muttei niin hyvä, jos haluat jakaa tiedostoja Windows- koneen ja puhelimen välillä. Google on nyt korjannut tämän puutteen ja antanut lähijakamiselle samat ominaisuudet, joista Applen käyttäjät ovat jo pitkään nauttineet puhelimissaan ja tietokoneissaan.

Lähetä suoraan puhelimeen

Google on julkaissut Windowsille Lähijakaminen-ohjelman, jonka voit ladata verkkosivuiltamme. Sillä voit hyödyntää jakamisen entistä paremmin. Nyt voit paitsi jakaa puhelimesta puhelimeen niin myös lähettää tiedostoja tietokoneesta puhelimeen tai puhelimesta tietokoneeseen ilman välikäsiä tai erilaisten tallennuspalveluiden tilauksia. Uudet ominaisuudet ovat hyödyllisiä, jos haluat esimerkiksi lähettää puhelimella ottamasi valokuvat tietokoneelle arkistoitavaksi tai jatkokäsiteltäväksi.

Tai voit myös esimerkiksi lähettää musiikkikappaleita tietokoneelta puhelimeesi, jotta saisit lempimusiikkiasi mukaan tien päälle. Puhelimen ja tietokoneen välillä ei tarvitse enää käyttää USB-johtoa. Kaikki Lähijakaminen-ohjelman siirrot toteutetaan kotisi langattomalla verkolla sekä bluetooth-tekniikalla, ja tiedostot siirtyvät hetkessä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".