Ennen kaikki oli niin helppoa: Osta muistikortti ja aseta se digitaalikameraan. Ota kuvia ja siirrä ne tietokoneelle. Valmista!

Nykyään homma on hieman monimutkaisempi, sillä kamerat, valokuvat, videot ja muistikortit ovat entistä kehittyneempiä. Pelkästään SD-korteissa on useita eri luokkia, nopeuksia, kokoja, kontaktipisteiden määriä, formaatteja ja monia muita yksityiskohtia, jotka on otettava huomioon, kun on hankkimassa muistikorttia kameraan, videokameraan tai matkapuhelimeen.

Nopeus on tärkeää

Esimerkiksi korkearesoluutioisten 4K-videoiden kuvaamiseen tarvitaan erityinen kortti, joka pysyy suurien tietomäärien vauhdissa. Tilannetta voi verrata kookkaan tiedoston lataamiseen vanhalle tietokoneelle, jossa on hidas yhteys. Lataus onnistuu varmasti jossakin vaiheessa, mutta voi kestää ikuisuuden. Samanlainen pullonkaula voi muodostua SD-kortin kanssa.

Mutta kun kortin tyyppi ja nopeus ovat kunnossa, turhaa odottelua ei tarvita. Kortin valinnan ei silti tarvitse olla vaikeaa. Katso oikealla olevasta yhteenvedosta, mitä SD-kortin symbolit tarkoittavat ja mihin ostoksilla kannattaa kiinnittää huomiota. Oheisessa kuvassa on tavallinen SD-kortti, mutta esimerkiksi matkapuhelimissa yleisesti käytettävän microSD-kortin symbolit ja numerot ovat täsmälleen samat.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".