Tämän hetken parhaita älykelloja käytettiin useiden viikkojen ajan tätä testiä varten. Siinä ajassa ehti jo tottua oman fyysisen aktiivisuustason ja unen seurantaan, joten testauksen päätyttyä oli vaikea käsittää, miten on ylipäätään voinut elää ilman älykelloa.

Kuusi vuotta sitten ilmestyneiden ensimmäisen sukupolven älykellojen etuja saattoi olla vaikea nähdä. Ne olivat lähinnä vain kalliita ja hankalia laitteita kellonajan näyttämiseen. Mutta tuo aika on ollutta ja mennyttä. Nyt uusimpia älykelloja voidaan käyttää sekä puheluihin että terveyteen liittyvien asioiden seurantaan.

Älykello on kuin pieni tietokone ranteessa. Kelloon saa uusia viestejä, sääennusteita, reittiopastuksia ja musiikkia. Ja kellotaulua voi vaihtaa omien tarpeiden ja mieltymysten mukaan. Kellon taustassa olevat kehittyneet anturit näkevät ranteen ihon alle ja pystyvät mittaamaan sykkeen sekä kertomaan veren happitason.

Älykello toimii yhteistyössä puhelimen kanssa, ja puhelin näyttää upeina ja selkeinä esityksinä kellon mittaamia tietoja. Voit esimerkiksi helposti seurata unesi laatua kuukauden ajalta.

Useimmat älykellot toimivat sekä iPhonen että Android-puhelimen kanssa. Vain tämän testin voittaja, Apple Watch, suostuu toimimaan ainoastaan yhtiön omien puhelimien kanssa. Jos sinulla on Android-puhelin, kuten useimmilla meistä, et voi käyttää Apple Watchia. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä Apple Watchin lisäksi tarjolla on muita erittäin hyvin tehtyjä älykelloja.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".