E-kirjojen lukulaitteet ovat ikivanhan kirjamedian täydellinen päivitys. Kirjan lukeminen elektronisella näytöllä muistuttaa paljon perinteisen paperikirjan lukemista. Esimerkiksi kirjainten ja taustan välinen kontrasti on suunnilleen sama, ja e-kirjoja voi lukea myös auringonvalossa tai lampun katveessa.

Tässä numerossa testatuissa e-kirjojen lukulaitteissa on perinteiseen kirjaan verrattuna myös monia etuja. Esimerkiksi niiden tallennustilaan voi tallentaa satoja kirjoja ja ottaa koko kirjaston mukaan lomalle. Jos luettava siitä huolimatta loppuu, uusia kirjoja voi ladata hetkessä internetistä. Kaikkien neljän testilaitteen näytössä on kiinteä valo, jonka voi kytkeä päälle, jos huoneessa ei ole riittävästi valoa. Laitteet kestävät myös kosteutta paremmin kuin paperikirjat. Vesitiivis testivoittaja jopa niin paljon, että sillä voi halutessaan lukea kirjoja vaikka kylpyammeessa.

Tämä oli KotiMikron ensimmäinen e-kirjojen lukulaitteiden suurtesti, jossa oli mukana myös laitteita, joihin voi kirjoittaa muistiinpanoja tarkoitukseen sopivalla kynällä. Jollekin tietylle sivulle kirjoitettu merkintä tallentuu juuri sille sivulle, jolle se kirjoitettiin – aivan kuten tavallisessa kirjassa. E-kirjojen lukulaitteella muistiinpanojen löytäminen sekä niiden lukeminen ja poistaminen on kuitenkin hieman helpompaa. Muistiinpanoja voi tehdä myös tyhjälle sivulle ja tallentaa laitteeseen myöhempää lukemista varten. Muistiinpanotoiminto toimi paremmin kuin uskalsimme odottaa, ja kirjoittaminen näytölle tuntui melkein kuin oikealle paperille kirjoittamiselta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".