Valinta Wordin Calibri-oletusfontin ja monien Windowsiin sisältyvien upeiden fonttien välillä ei ole mikään merkityksetön valinta. Esimerkiksi juhlakutsuun ja yhteislaulun sanoihin tulee fonttia vaihtamalla aivan uudenlaista vivahdetta.

Calibri, Arial, Times New Roman ja muut vakiofontit sopivat hyvin asiakirjoihin ja virallisiin kirjeisiin, mutta ne eivät ole kovin persoonallisia esimerkiksi kutsuissa ja syntymäpäiväkorteissa. Luovempiin tarkoituksiin voi olla parempi käyttää Windowsasennuksen mukana tulevia erikoisempia ja houkuttelevampia fontteja.

Kirjasintyyppien testaaminen käytännössä ja juuri omaan käyttötarkoitukseen parhaiten sopivan fontin löytä- minen voi kuitenkin olla hieman hankalaa, koska esimerkiksi Wordissä teksti ja jokainen fontti täytyy valita erikseen ennen kuin niiden muodot tulevat näkyviin. Etunurkasta ladattava FontViewOK antaa kattavan yleiskuvan fonteista.

Työkalu näyttää useita fontteja vierekkäin, jotta niitä voi verrata keskenään. Ohjelmaan voi myös kirjoittaa oman lauseen ja katsoa, miltä se näyttää valitulla fontilla kirjoitettuna. Jos sopivaa fonttia ei löydy, uusia voi lisätä (ja poistaa tietokoneelta) seuraavien sivujen ohjeilla.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".