Asetimme neljä tablettia keskinäiseen vertailuun, ja siitä tuli todella tiukka taistelu. Kävi nimittäin ilmi, että uusissa tableteissa on kovin vähän eroja eri laitteiden välillä.

Testin neljässä tabletissa oli kolme eri käyttöjärjestelmää. Uusimmassa iPadissa pyörii kyseiselle laitteelle tarkoitettu iPadOS-järjestelmä, joka muistuttaa paljon iPhonen-käyttöjärjestelmää. Lenovo ja Huawei käyttävät mukautettuja versioita Googlen And­roid-­järjestelmästä, ja Microsoftin Surface 2:ssa on käyttöjärjestelmänä yhtiön oma Windows 10.

Jokaisessa käyttöjärjestelmässä on omat heikkoutensa ja vahvuutensa, mutta yleensä käyttäjän kannattaa pitäytyä siinä käyttöjärjestelmässä, jota on tottunut käyttämään muilla laitteilla, esimerkiksi puhelimella. Usein voi nimittäin käyttää samoja sovelluksia eri laitteissa, jolloin sovellukset tarvitsee ostaa vain kerran. Ja käytettäessä samaa järjestelmää eri laitteissa välttyy sen opettelulta, miten uusi järjestelmä toimii.

Testilaitteista meitä miellytti eniten Microft Surface Go 2. Se on hyvin tehty ja nopea tablet, jonka saa helposti muutettua Windows-tietokoneeksi liittämällä siihen hiiren ja näppäimistön.

Ensimmäisen iPadin esitteli Applen edesmennyt johtaja Steve Jobs vuonna 2010, ja sen jälkeen on tapahtunut paljon. Nykyään Applen suositusta tabletista on tarjolla kokonainen sarja eri versioita. Otimme testiin halvimman version ja yllätyimme iloisesti, sillä suhteellisen huokea laite suoriutui kaikista sille asetetuista tehtävistä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".