Tekniikan maailmassa on tuskin turhauttavampaa kapinetta kuin vanha televisio, jonka valikot jumittavat ja sovellukset ovat vanhentuneita, vaikka valmistajat ovat juhlavissa puheissaan luvanneet päivittää niitä säännöllisesti.

Kuulostaako mielipiteeni tutulta? Siinä tapauksessa meillä on sinulle hyviä uutisia: television ottaminen omaan hallintaan onnistuu nykyään suhteellisen edullisesti, helposti ja nopeasti, eikä televisiovalmistajien huonojen ja epäloogisten ohjelmistojen kanssa tarvitse välttämättä enää koskaan olla tekemisissä. Markkinoilla on nimittäin paljon pieniä mediasoitinbokseja, jotka voi liittää televisioon.

Niissä on sekä prosessori että ohjelmisto, joten käyttäjä voi heittää lopulliset hyvästit television alkuperäiselle ohjelmistolle. Yksi ehdottomasti parhaista vaihtoehdoista tulee Googlelta, ja sen nimi on Chromecast. Siitä on juuri tullut markkinoille uusi versio, joka on hieman erilainen kuin aiemmat. Niiden kautta sisältöä on pystynyt suoratoistamaan vain puhelimesta, tietokoneelta tai tabletilta.

Uudessa versiossa on myös kaukosäädin ja varsinainen käyttöjärjestelmä. Laite on älykäs ja toimii niin hyvin, että vanhan television kaukosäätimen voi itse asiassa jättää laatikkoon. Uudella ja uskomattoman helppokäyttöisellä kaukosäätimellä voi nimittäin hallita sekä televisiota että Chromecastia.

Google takaa laadun

Varsinkin jos televisio on vanhempaa mallia, eroa on kuin yöllä ja päivällä. Chromecastin sisäisen prosessorin ansiosta televisio reagoi kaukosäätimen käskyihin nopeasti ja ilman viivettä. Lisäbonuksena sisältöä voi etsiä kaukosäätimen Assistant-painikkeella ja puheella.

Kaukosäätimelle voi sanoa esimerkiksi ”Etsi Game of Thrones HBO:sta” tai ”Toista Leonard Cohen Spotifyssa”, ja televisio tekee työtä käskettyä. Käyttöliittymä on myös visuaalisesti paljon parempi kuin useimmilla televisiovalmistajilla. Kaikki kiinnostavat uutiset näkyvät automaattisesti aloitusnäytöllä, ja kaikki suoratoistopalvelut on koottu yhteen ja samaan näkymään, joten niiden tarjontaan voi tutustua nopeasti ja helposti.

Seuraavilla sivuilla näytämme, miten Chromecastin uusi versio ja kaukosäädin otetaan käyttöön. Sitä ennen laite tarvitsee vain ottaa pois pakkauksestaan sekä kytkeä yhdellä kaapelilla pistorasiaan ja toisella television HDMI-liitäntään. Lisäksi kaukosäätimeen tarvitaan paristot – ja sen jälkeen setti onkin käyttövalmis.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".