Googlen Gmail-sähköpostipalvelu avautui vuonna 2004 rajoitettuna beetaversiona, mutta niihin aikoihin sitä käyttivät vain harvat. Sittemmin Gmail on kasvanut merkittävästi, ja nykyään sillä on maailmanlaajuisesti yli puolitoista miljardia käyttäjää. Jos olet yksi monista Gmail-käyttäjistä, olet ehkä huomannut, ettei sähköpostipalvelun ulkonäkö ole viime vuosina muuttunut paljoakaan.

Parin kuukauden takainen päivitys antoi Gmailille pitkästä aikaa uuden ilmeen ja lisäsi sähköpostipalveluun useita uusia ominaisuuksia. Joillekin käyttäjille muutokset on aktivoitu automaattisesti, ja siinä tapauksessa olet saattanut panna Gmailin uuden ulkoasun jo merkille. Muiden käyttäjien täytyy itse vaihtaa uuteen näkymään, jotta muutokset tulevat voimaan. Kun uusi ulkoasu on käytössä, huomaat pian, ettei kaikki ole entisellään: Gmail on saanut harmaan taustan, ja ohjelmalle tyypillisen punaisen sijaan hallitseva väri on nyt sininen. Kyse ei kuitenkaan ole vain visuaalisesta uudistuksesta, sillä uusi Gmail myös toimii hieman eri tavalla ja sisältää useita uusia ominaisuuksia.

Uusi yleiskatsaus ja pikavalinnat

Gmailin suurin muutos on vasempaan reunaan sijoitettu uusi valikko. Se sisältää oikopolkuja Googlen moniin eri sovelluksiin. Kaikki on koottu yhteen, koska Google on halunnut lisätä Gmailin ja yrityksen muiden viestintäpalveluiden välistä yhteispeliä. Palveluvalikoimaan kuuluu ensinnäkin Gmail, jossa luetaan ja kirjoitetaan sähköpostiviestejä.

Lisäksi valikossa on pikakuvake Google Chat -palveluun eli Googlen chat-ohjelmaan, jonka avulla voi kommunikoida suoraan yhteystiedoissa olevien henkilöiden kanssa. Seuraavaksi valikossa on oikotie Google Meet -videokeskustelupalveluun, jossa voi pitää videokokouksia ystävien, sukulaisten ja kollegoiden kanssa. Viimeinen suoraan Gmailin yleiskatsauksesta avautuva sovellus on ryhmätyöskentelyyn tarkoitettu Spaces. Yleiskuvaa on helppo muokata, ja osan pikavalinnoista voi poistaa, jos niitä ei tarvita.

Seuraavalla aukeamalla näytämme, miten se onnistuu – ja miten vaihto Gmailin uuteen ulkoasuun tapahtuu, jos päivitys ei ole aktivoitunut automaattisesti.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".