Googlen Chrome on eittämättä erittäin suosittu. Vuonna 2008 lanseerattu selain on syönyt kilpailijoita tieltään vähitellen, ja nykyään noin 66 prosenttia kaikista maailman verkkosivuvierailuista tehdään tällä Googlen kehittämällä selaimella. 15 vuotta sitten tapahtuneen julkaisun jälkeen Chromesta on ilmestynyt lukemattomia uusia versioita ja päivityksiä, ja selain kehittyy edelleen samaan nopeaan tahtiin.

Noin joka toinen kuukausi julkaistaan uusi suuri Chrome-päivitys, joka tuo tullessaan uusia toimintoja ja mahdollisuuksia. Ne voivat olla pieniä parannuksia, uusia teknisiä ominaisuuksia tai suuria muutoksia toiminnallisuudessa tai ulkoasussa.

Googlen omat suositukset

Chrome avautuu jokaisen uuden suuren päivityksen jälkeen erityiselle uutissivulle. Kyseisellä sivulla luetellaan tietokoneelle juuri asennetun päivityksen tärkeimmät uudet ominaisuudet, eli se on tavallaan Googlen oma opas mielenkiintoisimpiin uudistuksiin. Me toimittajat tutustuimme Googlen tekemään yhteenvetoon ja valitsimme Chromen kymmenen parasta ja kätevintä uutta ominaisuutta.

Kerromme niistä tarkemmin seuraavilla sivuilla. Jos haluat sukeltaa Googlen omaan oppaaseen ja tutustua myös muihin mielenkiintoisiin ominaisuuksiin, joita selaimeen on lisätty aikojen kuluessa, avaa Chrome ja kirjoita alla oleva osoite suoraan selaimen osoitekenttään.

Uudet toiminnot näytetään jokaisen päivityksen jälkeen tällä sivulla:

chrome://whats-new

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".