”Mikä on Wi-Fi-verkon salasana?” on nykyään yksi usein kysytyistä kysymyksistä. Usein vastaus kuuluu: ”En muista”. Langattoman verkon salasanaa on vaikea muistaa, ellei kryptistä reitittimen mukana tullutta salasanaa tyyliin “wXCn912!nb_p” ole vaihdettu yksinkertaisempaan omaan salasanaan.

Jos hyvin käy, salasana on kirjoitettu reitittimen alle. Jos ei, langattoman verkon salasanaa joutuu metsästämään. Tulikohan juuri hävitettyä internetin palveluntarjoajalta tulleet ohjeet, joissa tuo koodi oli? Sinun ei enää tarvitse penkoa laatikoita tai kaivella syvältä Windowsin asetuksia löytääksesi Wi- Fi-verkkosi salasanan.

Voit nyt ladata verkkosivuiltamme uuden SterJo Wireless Passwords -ohjelman, joka näyttää helposti ja nopeasti kaikkien niiden langattomien verkkojen salasanat, joihin olet ollut joskus yhteydessä omalla tietokoneellasi.

Etsi ja kopioi salasanat

SterJo Wireless Passwords näyttää luettelon kaikista langattomista verkoista, joihin olet joskus liittynyt. Luettelossa näet sekä verkon nimen että kirjautumiseen tarvittavan salasanan. Sen sijaan, että kirjoittaisit salasanan, voit kopioida sen hetkessä leikepöydälle. Valitse vain verkko ja napsauta painiketta.

Salasana tallennetaan Windowsin leikepöydälle, ja sen voi liittää mihin tahansa – myös sähköpostiin tai muuhun viestiin. Siten sinun ei tarvitse kirjoittaa käsin salasanaa, joka koostuu satunnaisten numeroiden, kirjainten ja erikoismerkkien sarjasta. Kaikki salasanat tallennetaan luetteloon, kunnes poistat ne Windowsin asetuksista. Näytämme toki, miten se tehdään.

Tämä voi olla tarpeen, jos olet käyttänyt konettasi monissa langattomissa verkoissa. SterJo Wireless Passwordsin luettelosta voi silloin tulla niin pitkä, että voi olla vaikeaa löytää tarvitsemasi verkon tietoja. Käyttäjäksi ei tarvitse rekisteröityä, eikä aktivointiavainta täydy ladata saadaksesi ohjelman näyttämään kaikki tallennetut salasanat. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin asentaa SterJo Wireless Passwords, minkä jälkeen löydät helposti kaikkien käyttämiesi langattomien verkkojen salasanat tietokoneeltasi.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".