SpaceEye lähettää jatkuvasti päivitettyjä kuvia maapallosta avaruudesta nähtynä. Ohjelma lataa 12 erilaista kamerakulmaa viidestä eri sääsatelliittista ja sijoittaa kuvat Windowsin Työpöydälle. Kun olet valinnut suosikkikuvakulmasi, kuva päivittyy 10–60 minuutin välein. Satelliitit, joista ohjelma lähettää kuvia, ovat Himawari-8, GOES-17 (West), GOES-16 (East), Meteosat-8 ja Meteosat-11. Meteorologit käyttävät niitä sään ennustamiseen.

Ne ottavat kuitenkin myös jatkuvasti valokuvia maapallostamme ja lähettävät ne takaisin maahan. Koska kaikki satelliitit sijaitsevat geostationäärisellä kiertoradalla, eli ne liikkuvat maapallon pyörintäliikkeen mukana ja näyttävät aina saman kohdan maapallosta, et voi valita näkymää, jonka kuvissa näkyisi maapallon pyöriminen akselinsa ympäri. Sen sijaan kuvat näyttävät aina saman kamerakulman – usein Etelä- ja Pohjois-Amerikasta – ja Työpöydällesi päivittyvissä kuvissa näkyy pilviverhon ja auringonvalon vaihtelu.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".