Oman talouden budjetointi on monien mielestä työläs ja aikaa vievä tehtävä.

Paperia ja taskulaskinta käyttäen budjetin tekoon voi helposti kulua useita tunteja, ja jos valmiiseen budjettiin joutuu vielä lisäämään jotakin tai jos siitä pitää poistaa jokin yksityiskohta, taskulaskin on kaivettava uudelleen esiin ja koko työ aloitettava alusta. Meillä on onneksi hyviä uutisia: Paperi, lyijykynä ja taskulaskin ovat vanhanaikaisia välineitä.

Laskutoimitusten tekemistä voi helpottaa esimerkiksi Excel-taulukkolaskentaohjelmalla.

Sen avulla on helppo laatia myös budjetti. Me KotiMikro- lehdessä olemme tehneet budjetin laatimisen Excelissä tai jossakin muussa laskentataulukossa entistä helpommaksi sinulle. Loimme nimittäin mallin, jonka voit ladata itsellesi ilmaiseksi Etunurkasta.

Helppo muokata

Budjettitaulukkoon on listattu suuri osa yleisistä menoista, esimerkiksi vuokra, vakuutusmaksut ja lainojen lyhennykset. Jos taulukosta puuttuu mielestäsi jokin kategoria, voit lisätä sen helposti. Voit myös muokata kategorioita tai poistaa sellaisia, joita et tarvitse.

Tämä koskee sekä menoja että tuloja. Jos esimerkiksi omistat huoneiston ja sinulla on siihen liittyviä vuokratuloja, voit helposti lisätä ne budjettiin tulonlähteeksi. Näin saat budjettitaulukon kuvastamaan täydellisesti omaa taloudellista tilannettasi.

Kun olet lisännyt taulukkoon tarvittavat kategoriat, syötä kunkin kohdalle oikeat summat. Tämän jälkeen laskentataulukko hoitaa loput. Jos jossain vaiheessa huomaat, että olet tehnyt näppäilyvirheen, voit yksinkertaisesti poistaa väärän luvun ja kirjoittaa sen tilalle oikean luvun.

Muutokset vaikuttavat koko laskentataulukkoon, ja uusien lukujen vaikutus koko budjettiin päivittyy taulukkoon automaattisesti. Saat siis välittömästi käsityksen menoistasi ja tiedät, mihin sinulla on varaa – halusitpa ostaa uuden tietokoneen, auton tai vaikkapa asunnon.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".