Chromecastia voisi luulla laitteeksi, jolla vain suoratoistetaan elokuvia, sarjoja ja televisiolähetyksiä. Se onkin Googlen kätevän laitteen ensisijainen käyttötarkoitus, mutta siinä on myös vähemmälle huomiolle jäänyt toiminto, josta on paljon iloa: Chromecastia voi käyttää myös omien valokuvien näyttämiseen television näytöllä korkealla resoluutiolla.

Chromecastissa on lepotilanäyttö, joka kytkeytyy automaattisesti päälle, jos laitetta ei käytetä muutamaan minuuttiin. Silloin tietyt maisemakuvat lähtevät pyörimään diaesityksenä. Lepotilanäytöllä ei kuitenkaan ole pakko katsoa Googlen luontokuvia. Käyttäjä voi itse päättää, mitä kuvia ruudulla näytetään, ja lepotilan näytöksi voi valita esimerkiksi oman valokuva-albumin Google Kuvat -palvelusta. Televisiosta tulee tällä tavalla ikään kuin valokuvakehys, jota voi käyttää omana galleriana tai loma-albumin otosten esittelyyn ystäville ja sukulaisille.

Lepotilanäyttö oman mielen mukaan

Käyttäjä voi valita, mitkä kuvat Chromecast näyttää lepotilan näytössä ja miten. Asetuksissa voi määrittää esimerkiksi, kuinka pitkään kukin kuva näkyy näytöllä ja lisätäänkö kuviin kellonaika ja säätilan symboli. Kaikki lepotilanäytön säädöt tehdään Chromecastin ilmaisessa Google Home -sovelluksessa, jota käytetään myös Chromecastin käyttöönottovaiheessa.

Jos sinulla on Chromecast tai olet juuri ostanut uuden, saat apua sen asentamiseen seuraavassa osoitteessa olevasta yksityiskohtaisesta oppaasta:

www.kotimikro.fi/1323

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".