Aiemmin Internet Explorer oli selain, jonka useimmat tietokoneiden käyttäjät ottivat käyttöön. Pieni sininen e-kuvake oli lähes synonyymi Internetille, ja oli vaikea kuvitella, että myöhemmin tulisi muita selaimia haastamaan Microsoftin ja Internet Explorerin valta-asemaa.

Vajaat 20 vuotta sitten Firefox tuli kuitenkin markkinoille. Siinä oli muun muassa mahdollisuus pienille lisäohjelmille, jotka antavat käyttäjille enemmän mahdollisuuksia mukauttaa selainta ja tehdä siitä omanlainen. Monet huomasivat, että Internet Explorerille on olemassa vaihtoehtoja.

Google ilmoitti 2008 tulostaan selainmarkkinoille Google Chrome -selaimen avulla. Chrome on nykyään yleisin selain tietokoneissa ja puhelimissa, ja Google Chrome onkin monien mielestä Internetin uusi synonyymi. Microsoft kuitenkin haluaa samaan asemaan uudelleen.

Siksi Internet Explorer on kuopattu ja Microsoft on kehittänyt uuden Edge-selaimen, joka muistuttaa monella tavalla Google Chromea. Se on jopa rakennettu saman koodin pohjalta kuin Chrome, mutta siinä on muutamia älykkäitä toimintoja, jotka tekevät siitä vaihtoehdon Googlen selaimelle. Osa selaimen toiminnoista on niin hyviä, että voimme väittää sen toimivan Chromea paremmin. Se koskee muun muassa kolmea sisäänrakennettua toimintoa, joista voit lukea enemmän tästä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".