Kerromme usein sekä lehdessämme että sivustossamme salasanojen ja muiden henkilötietojen vuodoista. Internet on nimittäin täynnä hakkereita ja huijareita, jotka keräävät aivan tavallisten ihmisten henkilötietoja.

Siksi on tärkeää, että teet tietoihisi käsiksi pääsemisestä mahdollisimman hankalaa ja haastavaa. Voit tehdä sen muun muassa muuttamalla ja hienosäätämällä Chromen asetuksia niin, että selaimesi on mahdollisimman turvallinen.

Silloin nimittäin pienennät merkittävästi sen vaaraa, että haitalliset verkkosivustot, haittaohjelmat ja vaaralliset tiedostot pääsevät tietokoneellesi. Jos vahinko on jo tapahtunut ja haittaohjelmisto on päässyt tietokoneelle, Chromessa on työkaluja, joilla saat laitteesi takaisin ojennukseen.

Haittaohjelman merkkejä voivat olla esimerkiksi ponnahdusilmoitukset, jotka eivät häviä, tai se, että Chromen aloitussivu vaihtuu joksikin muuksi kuin valitsemaksesi sivuksi. Selain voi myös olla kaapattu ja näyttää sivustoja ja mainoksia, joita et varmasti ole koskaan pyytänyt. Haluatpa sitten suojata tietokoneesi, jotta voit jatkossa välttää Internetin vaarat, tai korjata tietokoneellesi jo sattuneen vaurion, tästä artikkelista näet, miten saat Chrome-selaimestasi mahdollisimman turvallisen.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".