Muistatko yhä, että ennen piti tallentaa toistuvasti varmuuskopio Internet Explorerin suosikkisivustojesi kirjanmerkkiluettelosta? Vielä vähän aikaa sitten selaimet suunniteltiin siten, että kaikki henkilökohtaiset asetukset, tallennetut verkkosivujen osoitteet ja kirjoitetut osoitetiedot tallennettiin vain paikallisesti tietokoneen kiintolevylle, jolloin kaikki tiedot saattoivat kadota, jos Windows vaikkapa kaatui tai tietokone hajosi.

Pääset käsiksi kaikkeen kaikkialla

Nykyään selaimista on tullut paljon älykkäämpiä, sillä useimmat niistä pystyvät tallentamaan kaikki henkilökohtaiset tiedot käyttäjätilillesi verkkoon, joten et menetä niitä, jos paikallinen tietokoneesi tai kiintolevysi hajoaa. On tietysti ilmiselvä etu, että sinulla on aina myös verkkotililläsi varmuuskopio tiedoistasi, mutta kirjautumisella on itse asiassa useita muitakin hyödyllisiä seurauksia: voit käyttää samaa selainta puhelimessasi kuin tietokoneellasi ja pääset käsiksi kaikkiin kirjanmerkkeihisi molemmilla laitteilla.

Tämä on erityisen kätevää, jos olet esimerkiksi tallentanut reittiohjeet tietokoneellesi ja haluat käyttää niitä puhelimellasi. Voit myös jakaa tallennettuja tietoja useiden tietokoneiden välillä, jos omistat useamman kuin yhden tietokoneen. Näin sinun ei tarvitse tallentaa samoja tietoja useaan kertaan, ja voit löytää helposti kaikki kirjanmerkit molemmista paikoista.

Toimii parhaiten Edgeja Chrome-selaimissa

Tilin luominen ja käyttäminen on teknisesti mahdollista useimmissa johtavissa selaimissa, mutta selainten tarjoamilla vaihtoehdolla on merkittäviä eroja. Firefoxissa voit synkronoida vain salasanasi, kun taasOperassa voit jakaa kirjanmerkkisi ja selaushistoriasi useiden tietokoneiden tai puhelimien välillä. Edge-selain on Microsoftin omistama, joten kirjaudut siihen Microsofttililläsi.

Sen jälkeen saat pääsyn koodeihin, kirjanmerkkeihin, avoimiin välilehtiin ja tallennettuihin lomaketietoihin, kuten osoitteisiin sekä tallennettujen maksukorttien tietoihin. Hakukoneyhtiö Google puolestaan käyttää Chrome-selainta. Siinä voit synkronoida yhtä monenlaisia tietoja kuin Edge-selaimessakin, ja ne kaikki tallennetaan omalle Google-käyttäjätilillesi. Niinpä saat Edge- tai Chrome-selaimella paljon enemmän vaihtoehtoja tallennettujen tietojen synkronointiin.

Tässä artikkelissa näytämme, miten kirjaudut sisään ja synkronoit kaikki tiedot Chromessa, koska Chrome on asennettu valtaosaan tietokoneista ja sillä on paljon enemmän käyttäjiä kuin Edgellä ja muilla selaimilla. Jos käytät mieluummin selaimena Edgeä, niin prosessi on lähes identtinen, sillä Edge ja Chrome on rakennettu samalle pohjalle Chromium-selainprojektin moottoria käyttäen

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".