Kuvasimme hiljattain tässä lehdessä valoisaa tulevaisuutta ilman salasanoja, kun muun muassa Google, Microsoft ja Apple korvaavat salasanat niin sanotuilla pääsyavaimilla. Tämä ei kuitenkaan ole vielä vaihtoehto, kun kirjaudutaan verkkosivustoille tai moniin muihin verkkopalveluihin. Ne kysyvät edelleen käyttäjätunnusta, joka on usein sähköpostiosoitteesi, ja sitten tietenkin salasanaa.

Paljon helpompi kirjautuminen

Kaikilla eri verkkosivustoilla ja palveluissa käyttämiäsi pääsykoodeja ei ole aina helppo pitää ulkomuistissa. Siksi on kätevää, että yleiset selaimet, kuten Edge, Firefox, Opera ja Chrome, kysyvät hienovaraisesti, haluatko selaimen tallentavan salasanan puolestasi.

Jos vastasit kyllä, voit seuraavalla vierailukerralla yksinkertaisesti asettaa hiiren osoittimen koodikenttään, ja selain syöttää hankalan koodin automaattisesti puolestasi. Käyttäjätunnukset ja koodit, jotka selain on tallentanut puolestasi, löytyvät sitten aina selaimen asetuksista, jos haluat käyttää salasanaa esimerkiksi toisella tietokoneella.

Tallenna kopio kaikista koodeista

Voit myös halutessasi tallentaa täydellisen varmuuskopion kaikista käyttäjätunnuksista ja salasanoista, jotka olet tallentanut asennettuihin selaimiin. Tämä vaihtoehto on käytettävissä, jos hyödynnät Kotimikron verkkosivuilta ladattavaa SterJo Browser Passwords -ohjelmaa. Ohjelma skannaa automaattisesti kaikkien tietokoneellesi asennettujen yleisten selainten asetukset ja näyttää kaikki tallennetut salasanat pitkässä yleiskatsauksessa. Tästä voit helposti poimia ja kopioida yksittäisiä koodeja, kun tarvitset niitä, mutta voit myös tallentaa koko koodiluettelon tekstiasiakirjana tietokoneellesi.

Jos haluat koodit mieluummin paperisina kassakaappiisi, voit myös tulostaa asiakirjan jälkikäteen, mutta suosittelemme, että lukitset tallennetun varmuuskopion salasanalla.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".