Tietokonemaailmassa toistuu kerta toisensa jälkeen sama ilmiö: Elämää helpottamaan suunnitelluista digitaalisista työkaluista tuleekin elämää hankaloittava riippakivi. Ongelma kasvaa kasvamistaan, kunnes siihen lopulta keksitään ratkaisu. Hyvä esimerkki tällaisesta hyvää tarkoittavasta apuvälineestä on osoitteiden ja maksutietojen automaattinen täyttö selaimessa.

Se on pohjimmiltaan hyvä toiminto, mutta käytännössä se aiheuttaa monille myös harmaita hiuksia. Itse koin työkalun aiemmin lähinnä ärsyttävänä. Joka kerta, kun ostin tuotteita verkkokaupoista ja aloitin nimeni syöttämisen tilaukseen, selaimeni päätti täyttää lomakkeeseen väärän nimen ja osoitteen.

Vaikka en ole asunut kyseisessä osoitteessa kymmeneen vuoteen! Vasta äskettäin löysin Chromen asetuksista kohdan, jossa voin varmistaa, että selain lisää automaattisesti oikean osoitteen joka kerta. Nyt olen korjannut tiedot, ja suosittelen samaa toimenpidettä lämpimästi muillekin.

Osoitteet ja maksutiedot oikein

Vanhojen osoitteiden tapaan verkkoselaimet tallentavat ja täyttävät automaattisesti myös verkkomaksamisen yhteydessä sivustoille syötetyt luottokorttitiedot. Maksutietojakin voi onneksi korjata niin, että selain ei enää jatkossa valitse vanhentunutta luottokorttia. Automaattinen täyttö on osa kaikkia selaimia.

Tässä artikkelissa näytämme, miten osoitteita ja luottokortteja koskevia tietoja voi muokata kahdessa suosituimmassa selaimessa eli Chromessa ja Edgessä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".