Kaksi suosituinta selainta, Edge ja Chrome, kehittyvät jatkuvasti. Tämä johtuu pääasiassa Googlen ja Microsoftin halusta hioa jokaista yksityiskohtaa, jotta selailukokemus olisi mahdollisimman tehokas ja sujuva. Tärkeässä roolissa tässä hienosäädössä ovat niin kutsutut liput. Liput ovat kokeellisia selaustyökaluja. Nämä ovat sellaisia ominaisuuksia, joilla selaimia ohjelmoivat yritykset toivovat tekevän tuotteestaan paremman.

Yritykset kuitenkin haluavat ensin testata selaustyökaluja varmistaakseen, että niiden vaikutus on juuri halutun kaltainen. Sekä Microsoftilla että Googlella on käytössään laaja valikoima testaustyökaluja. Chromen tapauksessa kyse on lähes 400 työkalusta, kun taas Edgellä on tätä kirjoitettaessa noin 200 työkalua. Kaikilla näillä työkaluilla ei tietenkään ole merkittävää vaikutusta selaimeesi.

Monissa tapauksissa tuskin huomaat, onko toiminto päällä vai pois päältä. Jotkut niistä ovat kuitenkin hyvin kiinnostavia ja konkreettisia. Tässä jutussa kerromme tarkemmin siitä, miten voit löytää nämä työkalut ja ottaa ne käyttöön Edgessä tai Chromessa. Monet toiminnot ovat samanlaisia molemmissa selaimissa. Kunkin testityökalun kohdalla olemme merkinneet kuvakkeella sen, toimiiko työkalu Edgessä vai Chromessa – vaiko kenties molemmissa selaimissa. Voit kokeilla työkaluja heti, käytitpä sitten Chromea tai Edgeä. Päästä sisäinen nörttisi valloilleen lipputoiminnoilla. Saat ainutlaatuisen näkemyksen työkaluista, joista saattaa tulla – tai joista on jo tullut – oleellinen osa maailman parhaita selaimia.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".