Seuranta- tai paikannuslaattoja ei tule juuri mietittyä ennen kuin niitä yhtäkkiä tarvitaan. Laatat ovat pieniä elektronisia laitteita, jotka voi kiinnittää esimerkiksi avaimiin tai laukkuun ja paikantaa puhelimen sovelluksella. Paikantimet ovat suhteellisen uusi tuotekategoria, joka on syntynyt älypuhelinten yleistymisen myötä. Niiden käyttöä varten on yleensä ladattava paikantimen valmistajan oma sovellus, minkä jälkeen paikannin yhdistetään puhelimeen langattoman Bluetoothyhteyden avulla.

Jos paikannin ja siihen liitetyt esineet katoavat, ne voi merkitä kadonneiksi sovelluksessa. Jos paikannin ei ole oman puhelimen Bluetoothin kantama- alueella, on odotettava muiden ihmisten kulkemista paikantimen ohi. Muiden puhelimet käyttävät GPS-sirua ja internetyhteyttä raportoidakseen paikannussovelluksen palvelimille, missä paikannin sillä hetkellä sijaitsee. Muutaman sekunnin kuluttua oman puhelimen kartasta näkyy, missä päin maailmaa paikannin on. Markkinoilla on eri kokoisia ja muotoisia paikantimia.

Kätevimmät voi kiinnittää esineisiin, sillä vain harvoin on tarve löytää pelkkää paikanninta. Tile on tajunnut tämän ja julkaissut paikantimia moniin eri tarkoituksiin. Saatavana on esimerkiksi luottokortin muotoinen paikannin, joka mahtuu lompakkoon. Pieniä pyöreitä tarroja voi liimata esineisiin, ja reiällisen laatan voi kiinnittää avainnippuun. Tässä testissä testasimme muutamia yleisimpiä paikantimia, mutta verkkosivustomme Testinurkassa on myös muiden paikantimien testituloksia.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".