Ennen kuin tietokoneen kanssa voi käyttää näyttöä, näppäimistöä, kuulokkeita tai muita oheislaitteita, tietokoneelle pitää ehkä asentaa pieni työkalu, joka saa laitteen toimimaan optimaalisesti. Työkalu on nimeltään ohjain tai ajuri. Joskus se täytyy ladata verkosta, mutta useimmiten Windows löytää ja asentaa ohjaimen itse, eikä käyttäjän tarvitse tehdä mitään.

Niin tai näin, ohjaimet pitää kuitenkin asentaa, sillä ne toimivat linkkinä tietokoneen ja muiden laitteiden välillä. Ohjaimet kertovat, miten laitteiston on toimittava tietokoneen käyttöjärjestelmän kanssa, joten ne kannattaa päivittää säännöllisesti. Ohjainpäivitys voi esimerkiksi saada vialliselta vaikuttavan lisänäytön toimimaan uudelleen. Päivitys voi myös tuoda laitteelle uusia ominaisuuksia.

Esimerkiksi näytönohjaimet alkavat usein toimia uudempien pelien kanssa, kun ohjain on päivitetty. Uusimpien ohjaimien asentaminen tietokoneelle on siis tärkeää, mutta käytännössä tehtävä voi olla hankala. Onneksi Driver Booster -niminen ohjelma auttaa. Ohjelma tarkistaa automaattisesti, onko tietokoneella vanhentuneita ohjaimia ja huolehtii tarvittavien päivitysten lataamisesta ja asennuksesta.

Päivitykset helposti

Ohjaimen päivittäminen Windowsin kautta voi olla vaativaa ja turhauttavaa: laitteet on käytävä läpi Laitehallinnassa yksitellen, jotta selviää, onko niille saatavilla uusia ohjaimia. Windows ja näytönohjaimeen kuuluvat ohjelmat (kuten Nvidian ohjauspaneeli) voivat joissakin tapauksissa huolehtia ohjaimista itse, mutta monien laitteiden ohjaimia Windows ei yksinkertaisesti tunnista.

Niiden löytäminen, lataaminen ja asentaminen edellyttää käyttäjän omaa vaivannäköä. Driver Boosterissa riittää yhden painikkeen napsautus. Sen jälkeen ohjelma skannaa tietokoneen ja etsii vanhentuneet ohjaimet. Kun skannaus on valmis, ohjaimet asennetaan suoraan Driver Boosterin kautta, ja kun tietokone käynnistetään uudelleen, siihen liitetyt laitteet ovat ajan tasalla ja toimivat oikein.

Ohita myyntipuheet

Driver Booster kannattaa asentaa tietokoneelle, koska se on erinomainen ja lisäksi ilmainen. Ohjelman valmistaja haluaisi käyttäjien asentavan myös pieniä lisäohjelmia, ja se yrittää tosissaan saada kaikki ilmaista ohjelmaa hyödyntävät maksamaan ohjelman maksullisesta versiosta. Lisäohjelmista on onneksi mahdollista kieltäytyä. Huomiotta voi jättää myös Driver Boosterin ilmoitukset ohjainpäivitysten puuttumisesta ja muistutukset siitä, että ne saa käyttöönsä vain maksullisen version ostamisen jälkeen.

Ohjelman ilmainen versio riittää mainiosti pitämään tärkeimmät ohjaimet ajan tasalla. Täällä Koti- Mikro-lehdessäkin olemme useita kertoja ratkaisseet toimituksen tietokoneisiin liitettyjen laitteiden ongelmat Driver Boosterin ilmaisversion avulla.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".