Nykyään on vaikea selviytyä ilman varavirtalähdettä. Nykyaikaisten puhelimien suuret näytöt, verkkoyhteys ja GPS-vastaanotin ovat varsinaisia virtasyöppöjä, ja kookkaissa ja kalliissa puhelimissa akku tyhjenee yleensä jo alle vuorokaudessa.

Siksi mukana kannattaa pitää varavirtalähdettä, jotta virta ei yllättäen lopu silloin, kun tarvitset puhelinta.

Aurinkokennoilla varustetut varavirtalähteet voidaan ladata ilman sähköpistorasiaa. Yksi kuudesta testaamastamme varavirtalähteestä syöttää puhelimeen virtaa langattomasti, jos puhelimessasi on langattoman latauksen mahdollistava ominaisuus. Puhelin asetetaan vain varavirtalähteen päälle ja laite lataa sen ilman johtoja.

Varavirtalähdettä valitessa kannattaa tarkistaa, millainen latausliitäntä puhelimessa on. Useimmissa puhelimissa on nykyään moderni symmetrinen USB-C-liitäntä, joten jos myös varavirtalähde ladataan tämän liitännän kautta, sinun ei tarvitse pitää mukana erillistä johtoa varavirtalähteen lataamista varten. Jos varavirtalähteessä käytetään vanhaa Micro-USB-tekniikkaa, erillinen johto tarvitaan. Joissakin suurimmista varavirtalähteistä on USB-C PD -toiminto. PD on lyhenne sanoista Power Delivery. Tämä tarkoittaa, että varavirtalähde pystyy tuottamaan riittävästi virtaa kannettavan tietokoneen tarpeisiin, jos siinä on USB-C-liitäntä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".