Puhelimet, tabletit, älykellot ja tietokoneet. Mukana kannettavien akkukäyttöisten laitteiden määrä on nykyään melkoinen, ja näiden elekronisten ihmeiden suuret hienot näytöt ja nopeat prosessorit hotkivat virtaa jatkuvasti kiihtyvällä tahdilla. Vastavoimaksi kelpaavat tehokkaat ulkoiset varavirtalähteet, joista kuutta testaamme tässä numerossa.

Valitsimme testiin monenlaisia varavirtalähteitä, joiden kapasiteeteissa on suuria eroja. Suurtestin pienimmillä varavirtalähteillä ei pysty lataamaan kuin matkapuhelimen, kun taas suurimmista saa virtaa myös kannettavalle tietokoneelle, ja yhtä voi käyttää jopa auton renkaan pumppaamiseen, jos se on tyhjentynyt kesken matkan. Lisätoimintojen kirjo oli tässä testissä suurempi kuin koskaan aiemmin. Testin kahdessa suurimmassa varavirtalähteessä on myös 12 voltin pistorasia, josta saa kesähelteillä ja leiriolosuhteissa virtaa esimerkiksi aktiivisesti jäähdyttävälle kylmälaukulle. Testin pienimmän varavirtalähteen kapasiteetti ei sen sijaan riitä lataamaan edes modernin älypuhelimen akkua tyhjästä täyteen.

Kyseinen varavirtalähde on tarkoitettu vain nopeaan virransyöttöön hätätilanteissa eli tarjoamaan tarpeeksi virtaa seuraavalle pistorasialle saakka. Pieni varavirtalähde on muutoin erittäin kätevä, sillä sen voi kiinnittää magneetin ja Applen MagSafe-tekniikan ansiosta uudempien iPhone-mallien taakse. Puhelin latautuu siis langattomasti samalla kun sitä käytetään.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".