Google Earthin kautta koko maailma on kirjaimellisesti käden ulottuvilla. Ohjelman tarjoamat mahdollisuudet voivat kuitenkin tuntua vaikeasti hallittavilta ja jopa häkellyttäviltä, kun esimerkiksi matka Egyptin pyramideilta valtameren yli Manhattanille onnistuu vain yhdellä napsautuksella ja muutamassa sekunnissa.

Siksipä tietokoneelle tarkoitetun Google Earth Pro -sovelluksen monien työkalujen käytön opettelu voi tuntua ylivoimaiselta. Apua on onneksi lähellä, sillä me täällä toimituksessa olemme tehneet perusteellisen tutkimusmatkan ohjelmaan ja selvittäneet sen parhaimmat ja käyttökelpoisimmat ominaisuudet. Ne eivät ole vain vaikuttavia ja hyvännäköisiä, vaan oikeasti hyödyllisiä myös tavallisessa arjessa tietokoneen ruudun ulkopuolella.

Tarkkoja mittauksia

Hyvä esimerkki Google Earth Pron käytännöllisyydestä on mahdollisuus kartoittaa nopeasti jokin alue. Ohjelman loistavan sisäänrakennetun työkalun avulla voi mitata hetkessä itse määritellyn maa-alueen – esimerkiksi oman tontin pinta-alan. Näin saa nopeasti käsityksen nurmikon koosta, jos on vaikka tilaamassa siirtonurmea.

Myös lähimmän uimarannan koko on helppo mitata. Ja jos sunnuntaikävelyllä järven ympäri kuljetun matkan pituus kiinnostaa, siihenkin saa vastauksen helposti. Se ei edellytä ulos lähtemistä eikä edes mittanauhan etsimistä työkalupakista. Tällaiset mittaukset ovat mahdollisia, koska Google Earth on satelliittikuvien, paikkatietojen ja ilmakuvien kattavan tarjonnan ansiosta nykyään erittäin tarkka työkalu. Tietojen kokoaminen on vaatinut yritykseltä valtavasti aikaa ja laskentatehoa, mutta nyt työn tulos on nähtävissä Google Earthin ja Google Mapsin kartoissa ja 3D-malleissa.

Ohjelman tuottamat esitykset tonteista, teistä, aukioista, rakennuksista ja muista maamerkeistä ovat epäilemättä erittäin tarkat ja luotettavat.

Lentäen yli kaupunkien

Tarkat kartat ja satelliittikuvat ovat Google Earth Pro -version parasta antia. Sisältäähän ohjelma edistyksellisempiä työkaluja kuin tavallinen Google Earth -versio, jota voi käyttää selaimessa. Samasta syystä Google Earth Pro maksoi aiemmin useita satoja euroja vuodessa, mutta nyt Google on tehnyt sen käytöstä ilmaista, ja KotiMikron lukijat voivat ladata täyden version Etunurkasta. Kun ohjelmaa alkaa tarkastella tarkemmin, huomaa kuinka paljon vaihtoehtoja todella on tarjolla. Tämä koskee esimerkiksi mahdollisuutta kuvata videoita.

Ohjelmassa voi tehdä lähes luonnollisia ylilentoja, jotka muistuttavat dronella kuvattua materiaalia. Google Earth Prossa on rakennuksista, puista ja maisemista realistiset 3D-mallit, jotka näyttävät lähes aidoilta. Tässä artikkelissa näytämme, miten kolmea Google Earth Pro -ohjelman hyödyllisintä ja mielenkiintoisinta ominaisuutta käytetään.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".