Meillä kotona kirjahyllyt notkuvat kirjojen painon alla. Joidenkin mielestä meillä on liikaa kirjoja, ja se voi olla osittain totta. Olen esimerkiksi useamman kerran ostanut kirjan, joka minulla oli jo ennestään, koska olin yksinkertaisesti unohtanut, mitä kaikkia kirjoja kirjahyllyssämme jo on. Jos oman kirjakokoelman laajuus on karannut käsistä, kaikkia yksittäisiä opuksia ei välttämättä pysty muistamaan – paitsi jos kaikki kirjat järjestää tietokoneella olevaan digitaaliseen luetteloon.

Tarkoitukseen on saatavilla monia hyviä ja erittäin edistyksellisiä ohjelmia, mutta niissä kaikissa on yksi ongelma: ne ovat useimmiten melko hintavia. Data Crow -ohjelma tekee poikkeuksen. Se on loistava työkalu kirjojen järjestämiseen, ja sen voi ladata Etunurkasta ilmaiseksi.

Helppo yhteenveto

Data Crow’n avulla kaikki kirjahyllyn kirjat saa pantua helposti järjestykseen – kokoelman koosta riippumatta. Ensin pitää vain luoda luettelo, johon sitten lisätään kirjoja. Kirjoja lisätessä kannattaa käyttää ohjelmaan sisältyviä palvelimia. Mikäli kirja löytyy verkosta, sen tiedot voi yksinkertaisesti tuoda luetteloon kansikuvineen.

Jos kirjan oikeaa laitosta ei löydy miltään palvelimelta, sen julkaisuvuoden, kuvauksen ja kustantamon sekä muut oleelliset tiedot voi toki syöttää myös itse. Jo lisättyjen kirjojen tietoja voi tarvittaessa muokata myöhemmin. Esimerkiksi kirjan kansikuvan voi vaihtaa ja kirjailijoista voi luoda omia sivuja. Kun koko kirjakokoelma on valmis, sen sisältöä voi lajitella kirjailijan, kirjan nimen tai jonkin muun tiedon perusteella. Jos haussa on jokin tietty kirja, sen voi etsiä ohjelman hakutoiminnolla. Jo muutamassa sekunnissa saa siis selville, onko kyseinen kirja hyllyssä jo ennestään.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".