Tässä suurtestissä tarkastellut kuusi kaiutinta eivät pelkästään soita musiikkia esimerkiksi puhelimesta. Niissä kaikissa on myös internetyhteys, joten niillä voi käyttää Spotifyta ja muita musiikkipalveluja. Edistyneempiä kaiuttimia etsiessä kannattaa ensin miettiä, mihin niitä haluaa käyttää.

Saatavilla on paristokäyttöisiä malleja, jotka voi ottaa mukaan vaikkapa telttaretkelle. Toiset mallit on suunniteltu kotikäyttöön. Ne voi yhdistää toisiinsa langattomasti, jolloin musiikin toistoa voi ohjata kaikkialla talossa. Tämä onnistuu esimerkiksi Sonosin ja Bluesoundin kaiuttimilla, jotka olivat mukana testissämme. Jos musiikin kuuntelu vain yhdestä kaiuttimesta alkaa kyllästyttää, tämäntyyppiset kaiuttimet voi usein myös yhdistää pareiksi tai jopa useamman kaiuttimen kokonaisuuksiksi, jolloin musiikki kuuluu stereona tai surroundina.

Monissa kaiuttimissa on nykyään ääniohjattava digitaalinen avustaja, joista suosituin on Google Assistant. Silloin kaiuttimessa on yksi tai useampi mikrofoni, ja sitä voi pyytää soittamaan jonkin tietyn kappaleen tai käskeä sytyttämään valot, jos talossa on esimerkiksi Philips Hue -lamppuja. Testikokemuksemme perusteella voi sanoa, että erittäin hyvän – ja usein myös hintavamman – kaiuttimen hankkiminen kannattaa, jos sitä on tarkoitus käyttää musiikin kuunteluun. Jos käyttö on vain puhumista Google Assistantille sekä keskusteluohjelmien ja podcastien kuuntelua, edulliset mallit ovat yleensä riittävän hyviä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".