Millä Queenin levyllä ”Somebody To Love” olikaan? Ja kuinka monta Beatlesin levyä hyllyyn on vuosien saatossa kertynyt? Mitä suuremmaksi cd-levyille, vinyylilevyille ja kaseteille tallennettu musiikkikokoelma kasvaa, sitä vaikeampaa siitä on saada kokonaiskuvaa.

Vaikka aarteet olisi järjestetty hyllyyn säntillisesti aakkosjärjestykseen, jokaisen albumin sisältöä ei välttämättä muista, ja jonkin tietyn kappaleen paikantaminen voi siksi olla hankalaa. Onneksi apua on nyt saatavilla. Fyysisestä musiikkikokoelmasta saa helpommin yleiskuvan, kun siitä laatii tietokoneelle musiikkiluettelon. Kun musiikkikokoelma on lajiteltu digitaaliseen muotoon, fyysistä kokoelmaa ei tarvitse selata, sillä etsitty kappale tai albumi löytyy tietokoneelta muutamassa sekunnissa.

Tarvitaan vain ohjelma, jolla musiikit voi panna järjestykseen tietokoneella. Paras vaihtoehto tähän tarkoitukseen on Etunurkasta ilmaiseksi ladattava Music Collection -ohjelma.

Täydellinen luettelo musiikeista

Music Collection -ohjelmassa on helppo luoda digitaalinen musiikkiluettelo, joka ei sisällä pelkästään cdlevyjä, vaan myös vinyylit, kasetit ja digitaaliset albumit. Koko musiikkikokoelman voi siis koota yhteen ja samaan luetteloon.

Music Collection hyödyntää internetiin yhdistettyä tietokantaa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, ettei ohjelmaan tarvitse välttämättä syöttää kuin artistin nimi. Sen jälkeen ohjelma näyttää luettelon kaikista kyseisen artistin julkaisuista. Tuloslistalta etsitty albumi on helppo lisätä digitaaliseen musiikkiluetteloon.

Music Collection lisää albumin oheen automaattisesti tiedot julkaisuvuodesta, lauluntekijöistä, levy-yhtiöstä ja albumin kestosta. Tarvittaessa ohjelma voi tuoda internetistä myös kappaleiden sanoituksia. Music Collection erottaa rytmisen ja klassisen musiikin toisistaan. Jaottelu panee kokoelman loogiseen järjestykseen, ja ohjelman hakutyökaluilla on helpompi etsiä konkreettisia julkaisuja.

Yksittäinen kappale löytyy kattavastakin kokoelmasta hetkessä. Ja sekin selviää, että Queenin suuri hitti ”Somebody To Love” on saatavilla 45 minuuttia ja 36 sekuntia kestävällä, vuonna 1976 julkaistulla ”A Day at the Races” -levyllä, jonka julkaisija on EMI.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".