Kopioin 15 vuotta sitten perheemme suuren cd-levykokoelman tietokoneelleni. Siinäpä vasta oli hommaa! Fyysiset cd-levyt siirsimme kellariin, jossa ne ovat olleet siitä lähtien jossain muun roinan takana. Tietokoneellani on edelleen noin 1 300 äänitiedostoa MP3-muodossa. Olen kopioinut ne uskollisesti tietokoneelta toiselle joka kerta, kun olen hankkinut itselleni uuden koneen.

Musiikit ovat siis valmiina kuunneltavaksi tietokoneellani, ja kyllä minä joitakin kappaleita toistankin silloin tällöin. Se ei kuitenkaan ole helppoa, sillä kappaleen nimi, esittäjä ja albumi eivät todellakaan aina näy oikein, kun selaan tiedostoja Resurssienhallinnassa tai jossakin musiikkiohjelmassa. Kokoelma on yksi suuri sekamelska, ja se estää minua valitettavasti käyttämästä sitä.

Tai ainakin niin oli siihen saakka, kun löysin todella hyödyllisen Abelssoft Tagman -ohjelman. Se osaa nimittäin lisätä MP3-tiedostoihin lähes automaattisesti kaikki olennaiset tiedot, kuten kappaleen nimen, artistin nimen, julkaisuvuoden, albumin nimen ja paljon muuta. Se on todella paljon helpompaa kuin tietojen syöttäminen manuaalisesti, ja Tagmanin ansiosta olen saanut digitaalisen musiikkikokoelmani nopeasti järjestykseen. Ohjelman voi ladata Etunurkasta, ja juuri nyt se on tarjolla KotiMikrolehden lukijoille ilmaiseksi. Muiden on maksettava siitä noin 30 euroa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".