Kotitietokoneiden ja internetin yleistymisen myötä ensisijainen viestintämuotomme vaihtui vähitellen fyysisistä paperikirjeistä sähköpostiin ja muuhun digitaaliseen tekniikkaan. Uuden digitaalisen suuntauksen ensimmäisinä vuosina kaikki nykyaikainen viestintä tapahtui pöytätietokoneella kodin seinien sisällä.

Matkapuhelimet ja tabletit ovat sittemmin vallanneet kärkisijan suomalaisten suosituimpana viestintävälineenä ja syrjäyttäneet hitaasti mutta varmasti perinteisen tietokoneen. Matkapuhelimissa on tietokoneisiin verrattuna monia hyviä puolia. Ne ovat aina käyttövalmiita, lähes aina päivitettyjä ja mukana myös muualla kuin kotona.

Toisaalta niissä on myös miinuspuolia: tekstin lukeminen pieneltä näytöltä voi olla hankalaa, ja kirjoittaminen ja kommunikointi pienellä näppäimistöllä on vielä hankalampaa, kun fyysisiä näppäimiä ei ole ollenkaan. Molempien laitteiden parhaat puolet voi onneksi yhdistää. Windowsin Puhelimeni-sovellus, joka toimii sekä Windows 10:ssä että 11:ssä, on saanut huikean määrän uusia toimintoja, joiden avulla Android-puhelimen voi käytännössä katsoen sulauttaa tietokoneeseen.

Tietokoneelta käsin voi esimerkiksi lukea ja kirjoittaa tekstiviestejä sekä käyttää mitä tahansa puhelimen viestisovellusta. Puhelimen näytön voi avata tietokoneen näytölle ja puhelimen valikoissa voi liikkua tietokoneen hiiren avulla. Puhelimen hankalaa näppäimistöä ei tarvitse enää räplätä, jos on tietokoneen lähistöllä, ja kaikki tekstiviestit ja muut ilmoitukset voi lukea helposti tietokoneen suuremmalta näytöltä.

Toimii vain Android-puhelimilla

Kätevien toimintojen käyttöä varten Android-puhelin on yhdistettävä Windows- tietokoneeseen ja molempien laitteiden on oltava samassa langattomassa verkossa. Lisäksi tarvitaan Microsoftin maksuton puhelinsovellus. Samsung- ja Huawei-puhelimissa sovellus on valmiina, ja muihin puhelimiin sen saa ladattua Google Play Kaupasta.

KotiMikrossa on jo aikaisemmin kerrottu, että Microsoftin tarkoituksena on lisätä Android-sovelluksia myös suoraan Windowsiin. Idea on tällä hetkellä beetaversiovaiheessa ja Windows Insider -ohjelman vapaaehtoisten testattavana. Vielä ei ole varmaa, tuleeko ominaisuus Windows 10:n päivitykseen vai vain Windows 11:een. Tässä artikkelissa esiteltyä Puhelimeni- sovellusta voi käyttää riippumatta siitä, lisääkö Microsoft Windowsiin Android-sovelluksia ja milloin se mahdollisesti tapahtuu.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".