Olen kuvannut tai videoinut jotakin lähes joka päivä siitä lähtien, kun sain lapsena ensimmäisen kamerani. Älypuhelimen hankkimisen myötä kuvaaminen melkein riistäytyi käsistä, koska sen avulla arkielämän dokumentointi oli yhtäkkiä todella helppoa. Mutta kun valokuvia ottaa niin paljon ja videoita tallentaa niin paljon kuin minä ja kun puhelimella on sovelluksiakin joka lähtöön, laitteen sisäinen kiintolevy täyttyy nopeasti.

Juuri siksi olen investoinut matkapuhelimeeni hieman enemmän. Sille mahtuu tavallista enemmän tiedostoja, mutta silti sama ongelma jatkuu. Ainakin kerran viikossa saan ilmoituksen, että tallennustila on täyttymässä ja että jotain on poistettava, jotta voin tallentaa videota tai asentaa sovelluksen, jonka haluan ladata. Lisäksi puhelin hidastuu hidastumistaan, koska tiedostoja on liikaa.

Sovellus siivoaa puhelimen

Matkapuhelimen lukuisat tiedostot voi siivota manuaalisesti itsekin, mutta se on aikaavievä tehtävä, eikä puhelimen sisällöstä aina ole helppo saada selkoa. Onneksi mainio Wash- AndGo Mobile Cleaner -sovellus auttaa. Työkalu on suunniteltu poistamaan puhelimeen pikku hiljaa kertyvät tiedostot – ja se hoitaa homman erinomaisesti! WashAndGo Mobile Cleanerin voi ladata Android-puhelimeen maksutta Google Play Kaupasta. Ensin sovellus analysoi puhelimen sisällön ja antaa käsityksen siitä, mikä laitteella vie tilaa. Tämän jälkeen se näyttää yhteenvedon käyttämättömistä sovelluksista, mediatiedostoista, kaksoiskappaleista ja väliaikaisista tiedostoista.

Koska tiedostoja voi selata kussakin tiedostoluokassa, sovelluksella voi poistaa esimerkiksi vain ne valokuvat ja videot, joista on jo otettu varmuuskopio. Varmuuskopioinnin jälkeen puhelimen voi helposti siivota – ja hetkessä valokuville, videoille ja sovelluksille onkin paljon enemmän tilaa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".