Kun Windows 10- tai Windows 11 -käyttöjärjestelmässä avaa Microsoftin Edge-selaimen, näkyviin tulee lähtökohtaisesti aloitussivu, joka sisältää uutisia, sääennusteita, juoruja, pelejä ja muita enemmän tai vähemmän häiritseviä elementtejä. Googlen Chrome-selaimessa käytetään samaa taustamoottoria kuin Edgessä, mutta Googlella on päätetty, että selaimen aloitussivu näyttää yleisen sisällön sijasta viimeksi käytetyn sivun, ja uudella välilehdellä näkyy yksinkertainen sivu, jossa on linkit viimeksi käytetyille verkkosivustoille.

Toimii Edgessä ja Chromessa

Kummassakaan tavassa ei ole sinällään mitään vikaa, mutta jokainen tietokoneen käyttäjä haluaa ehkä itse päättää, mitä lempiselain näyttää avautuessaan. Omien mieltymysten ilmoittaminen on mahdollista selaimen asetuksissa. Aloitussivua voi vaihtaa sekä Edgessä että Chromessa, ja molemmissa on samat vaihtoehdot.

Ensimmäinen vaihtoehto on valikkosivu, jolla on uutisia tai viimeksi käytetyt sivustot. Toinen näyttää kaikki edellisen selauskerran lopuksi avoinna olleet välilehdet. Kolmas avaa kaikki ne sivustot, joiden osoitteet käyttäjä on nimenomaisesti syöttänyt aloitussivun asetuksiin. Asetusten muuttaminen on helppoa, mutta Microsoft Edgen ja Google Chromen välillä on hieman eroa. Kun oikea paikka on löytynyt asetuksista oheisten ohjeiden avulla, varsinaiset asetusvalinnat ovat samat.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".