Webkameroiden suosio kasvoi räjähdysmäisesti vuonna 2020, ja suosio on jatkunut myös tänä vuonna, sillä suuri osa maapallon väestöstä joutuu viettämään paljon aikaa kotona. Etätyöt ja yhteydenpito ystäviin ja sukulaisiin on saanut ihmiset hankkimaan webkameroita videoneuvottelujen ja videopuhelujen käymistä varten.

Ryhdyimme perkaamaan tarjontaa ja etsimään mahdollisimman hyvälaatuista webkameraa.

Matkan varrella huomasimme, miten surkeita kannettavien tietokoneiden yhdysrakenteiset webkamerat ovatkaan. Kuvanlaatuun tuli merkittävä parannus, kun tietokoneeseen liitettiin erillinen webkamera. Opimme myös arvostamaan Windows 10 -pöytätietokoneessa olevaa Windows Hello -toimintoa, jonka ansiosta tietokoneelle voi kirjautua pelkästään tuomalla kasvonsa webkameran eteen. Kun Windows Hello -toimintoon ehti tottua, tuntui salasanan naputtelu tietokoneelle kirjautumista varten jotenkin hankalalta ja vanhanaikaiselta.

Webkameroiden hinnoissa on ollut viime vuoden aikana suurta vaihtelua, mikä on johtunut yllättävästä ja erittäin suuresta kysynnästä ympäri maailmaa ja kysynnän aiheuttamista toimitusvaikeuksista, joista monet laitevalmistajat ovat kärsineet.

Muutaman viikon kestäneen testauksen aikana webkameroiden hinnat nousivat yleisesti 10–15 prosenttia. Sen vuoksi nyt testattujen webkameroiden hinnat voivat poiketa hieman myynnissä olevien kameroiden hinnoista.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".