Puhelinsovelluksella käytettävä valvontakamera on oiva vaihtoehto vartiointiliikkeiden kalliille palveluille.

Testissämme oli kuusi digitaalista valvontakameraa, joiden avulla voi itse valvoa kotia. Toimintoja ja hintaluokkia on joka makuun.

Kehittyneimmät kamerat tunnistavat kasvot, eikä kamera silloin hälytä perheenjäsenten saapuessa kotiin. Parhaat kamerat myös kytkeytyvät pois päältä, kun jokin tietty puhelin on yhdistetty langattomaan verkkoon. Kamera ei siis tallenna, kun joku asukkaista on kotona.

Halvimmat kamerat tallentavat sisäiselle SD-kortille. Tällöin tallennetut kuvat katoavat, jos varas nappaa kameran mukaansa yhdessä muun saaliin kanssa. Kalleimpiin kameroihin sisältyy tilauspalvelu, jonka puitteissa kuvat säilyvät turvallisesti valmistajan palvelimella verkossa.

Sopimus maksaa tyypillisesti noin viisi euroa kuukaudessa, joten se tulee paljon halvemmaksi kuin vartiointiliikkeiden tarjoukset.

Joissakin testaamissamme kameroissa on useita mielenkiintoisia lisätoimintoja, kuten kameraa kääntävä moottori tai tehokas sireeni varkaiden karkottamiseksi.

Testivoittajassa on myös sisäänrakennettu valonheitin, joka valaisee erittäin kirkkaasti ja toivon mukaan karkottaa kutsumattomat vieraat ennen kuin he ehtivät murtautua sisälle taloon. Kaikki testin kamerat pystyvät kuvaamaan myös öisin, joten valvonta onnistuu vuorokauden ympäri.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".