Hämmästelen yhä uudelleen puhelimeni kameraa. Sillä voi ottaa kuvia ja videoita ennennäkemättömän korkealla resoluutiolla, terävyydellä ja värintoistolla, joita ei olisi voinut kuvitellakaan vielä muutama vuosi sitten. Kymmenen vuotta vanhoja videoitani en voi kehua samalla tavalla. Jos ne on kuvattu ulkona auringonvalossa, ne näyttävät parhaimmillaankin kohtuullisilta. Kaikkia videoita ei vain ole kuvattu alkjaan suotuisissa olosuhteissa. Niinpä monet niistä ovat epätarkkoja ja rakeisia.

Tässä uusi Audials Vision 2024 SE rientää avuksi. Ohjelmalla voi käsitellä epätarkkoja ja matalaresoluutioiset videoleikkeitä ja tehdä niistä tekoälyn avulla parempia ja terävämpiä. Halutessani voin myös vakauttaa videon ja tehdä väreistä näyttävämpiä ja elävämpiä.

Paras lyhyisiin leikkeisiin

Ohjelmalla on myös puutteensa: videoiden suurentaminen vie aikaa. Vain 14 sekunnin pituisen leikkeen skaalaaminen kesti noin tunnin. Kyseessä oli Full HD -resoluutioinen videoleike, ja kokemukseni perusteella juuri suurten tiedostojen kohdalla ohjelmalla kestää kauan tehdä tarpeelliset laskutoimitukset. Tämä riippuu myös paljon siitä, kuinka tehokkasti tietokoneesi laskee videon tiedot ja luo uuden version. Siksi sinun ei kannata kuvitella, että voit suurentaa ja parantaa pitkiä videoita ohjelmalla.

Se sopii kyllä mainiosti pieniin ja lyhyisiin videoleikkeisiin, joita haluat ehkä julkaista Facebookissa tai jakaa sähköpostitse. Tällä ohjelmaversiolla voi muokata viisi videoleikettä päivässä ja laatia enintään seitsemän minuutin pituisia videoklippejä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".