Vuosien varrella olen luultavasti käyttänyt puolta tusinaa eri mediasoitinta. Syystä tai toisesta suosikkieni laatu on kaikissa tapauksissa heikentynyt ajan myötä, joten olen usein joutunut etsimään parempaa vaihtoehtoa. Viime vuosien ajan valintani mediasoittimeksi on ollut Windowsin oma Media Player. Rehellisesti sanottuna valintani johtuu enemmänkin laiskuudesta kuin todellisesta kiintymyksestä Microsoftin soittimeen. Se on aina ollut hieman raskas käyttää, siinä on ollut liikaa häiritseviä elementtejä ja se on usein toiminut epävakaasti.

Valitettavasti asiat ovat menneet huonompaan suuntaan Windowsin sisäänrakennetun mediasoittimen kanssa, sillä vaikka Windows Media Player ei ole koskaan ollut loistava, se on useimmiten täyttänyt perusvaatimuksen: se on toistanut tiedostoja aiheuttamatta käyttäjälle ongelmia. Vuosina 2022 ja 2023 Microsoft kuitenkin julkaisi uuden sisäänrakennetun mediasoittimen Windows 11:een ja sen jälkeen Windows 10:een. Uusi soitin ei kuitenkaan ole luotettava, sillä se ei toista kaikkia tiedostomuotoja, ja joitakin voi toistaa vain maksamalla välttämättömästä lisäosasta. Siksi tässä artikkelissa esittelemme kolme hyvää vaihtoehtoa Microsoftin mediasoittimelle.

Nopeutta, helppoutta

ja tehoa Muutama vuosi sitten valmistajat täyttivät mediasoittimet mahdollisimman monilla turhilla lisävarusteilla. Tämä pilasi muun muassa muuten erinomaisen WinAmpin, iTunesin ja Microsoftin oman Windows Media Playerin, sillä mediasoittimista tuli raskaita, sekavia ja hitaita. Soittimen tärkein ominaisuus kun on se, että tiedoston voi toistaa nopeasti kaksoisnapsauttamalla sitä Resurssienhallinnassa. Lisäksi hyvän mediasoittimen pitäisi tietysti tunnistaa yleisimmät videoja ääniformaatit ja pystyä toistamaan niitä ilman ylimääräistä säätämistä.

Tähän juttuun valitsemani kolme vaihtoehtoista soitinta täyttävät kaikki nämä vaatimukset. Windowsin oma Media Player, josta voit myös lukea lisää, on kuitenkin helpoin valinta, koska soitin on jo osa Windowsia.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".