VLC on ehdoton valinta mediasoittimeksi. Se soveltuu erinomaisesti niin musiikin kuin videoiden toistoon, koska se tuntee käytännössä kaikki mahdolliset mediatiedostomuodot.

VLC:llä voi katsella videoita suoraan, ilman hankalaa muuntamista. Lisäksi ohjelmassa on monipuoliset toiminnot.

Ohjelmassa on monipuoliset asetukset äänen ja kuvan säädöille, joilla voi hieman kirkastaa tummaa kuvaa tai kohentaa heikkoa bassoa. Lisäksi äänenvoimakkuuden säätöalue on laaja ja ääntä voi tarvittaessa voimistaa reilusti. Tämä aiheuttaa hieman säröä, mutta hienosäädöllä voimakkuutta voi nostaa äänenlaadun kärsimättä.

VLC:tä voi muokata monella tavalla sopimaan omiin käyttötottumuksiin. Voit esimerkiksi valita, mitkä työkalut ovat käytettävissä ja missä ne sijaitsevat. Voit lisätä painikkeita ja vetää ne haluamiisi kohtiin työkaluriveillä.

VLC toistaa mukisematta useimmat videotiedostomuodot, mutta jos aiot toistaa videota esimerkiksi puhelimessa tai tabletissa, niin silloin joudut yleensä muuntamaan videon tiettyyn tiedostomuotoon. Voit muuntaa sekä ääni- että videotiedostoja VLC:n Muunna-toiminnolla.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".