Windows 11 -käyttöjärjestelmä tuli ensimmäisiin tietokoneisiin lokakuussa. Se ei välttämättä päällisin puolin eroa merkittävästi Windows 10:stä, mutta asettaa kuitenkin laitteistoille suuria vaatimuksia, joita monet vanhemmat tietokoneet eivät täytä. Jos tietokoneesi on vuodelta 2016 tai vanhempi, voi olla, että Windows 11:tä ei voi käyttää sillä.

Sinun on siis ennemmin tai myöhemmin investoitava uuteen tietokoneeseen. Windows 11:n tulo muistuttaakin meitä siitä, että tietokonemaailmassa kaikki tapahtuu nopeasti. Useimmilla meistä on tietokone, jonka ennustettiin ostohetkellä kestävän pitkälle tulevaisuuteen. Vuosien saatossa se jäi kuitenkin jälkeen kehityksestä. Yleensä viisi vuotta riittää: siinä ajassa tietokoneet usein vanhentuvat.

Kaikkia tietokoneita voi käyttää

Mitä sitten voimme tehdä? Romuttaminen ei ole ratkaisu ensinnäkään ympäristön kannalta, ja lisäksi vanha tietokone soveltuu lähes aina johonkin. Sen käynnistyminen voi kestää seitsemän minuuttia, mutta se voi olla jatkuvasti päällä valokuvakehyksenä. Sillä ei välttämättä voi videoeditoida. Sen sijaan se voi toimia verkkotietokoneena.

Vanha tietokoneesi voi siis edelleen sopia hyötykäyttöön. Käytännössä vain mielikuvituksesi asettaa käytölle rajat. Tässä artikkelisarjassa esittelemme viisi käyttömahdollisuutta, mutta vaihtoehtoja on lukemattomia. Tietokonetta voi käyttää myös lastenlasten pelitietokoneena tai suoratoistopalvelun stereoihin välittävänä musiikkilaitteena. Tässä ensimmäisessä osassa kerromme tietokoneen käytöstä lisänäyttönä. Olet varmasti huomannut, että tietokoneen näyttö täyttyy nopeasti ikkunoista, mikä hidastaa työntekoa.

Ongelma ratkeaa, kun liität vanhan tietokoneen näytön päänäytön jatkoksi. Windows auttaa sinua siinä. Vanhan ja uuden tietokoneesi on tiedettävä, mitä tapahtuu ja muodostettava yhteys toisiinsa eräänlaisessa verkossa. Se on onneksi hyvin helppoa. Ennen kuin aloitat tietokoneen muuntamisen näytöksi, tarvitaan joitakin valmisteluja. Palauta Windowsin alkuasetukset ja poista kaikki digitaalinen sotku, joka hidastaa tietokonetta. Sen jälkeen tietokone on valmis uuteen käyttötarkoitukseen.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".