Ubuntu on Linux-versio, joka perustuu sen muunnokseen nimeltä Debian. Muiden Linux-versioiden tapaan Ubuntu on ilmainen järjestelmä, jota vapaaehtoiset ovat kehittäneet avoimen lähdekoodin avulla eri puolilta maailmaa. Tärkein liikkeellepaneva voima on kuitenkin brittiläinen Canonical-yhtiö. Ubuntu on käyttöjärjestelmä, joka on täysin verrattavissa Windowsiin ja toimii sekä PC- että Mac-tietokoneissa.

Joka toinen vuosi julkaistaan niin sanottu Long Term Support -versio, jossa tietoturvapäivitykset taataan viideksi vuodeksi.

Kun Ubuntun asentaa, mukana on useita ohjelmia, kuten toimistopaketti, selain, sähköpostiohjelma sekä video-, kuva- ja ääniohjelmia. Mukana on myös valmiina tietoturvaominaisuuksia, ja voit ladata ClamTk-torjuntaohjelman ohjelmistokaupasta.

Sinun on ensin tallennettava BalenaEtcher-työkalulla USB-muistitikkuun Ubuntun asennusohjelma, jolla voit asentaa järjestelmän.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".