Tietokoneen tarpeettoman hitauden ja vajaatehoisuuden selvittäminen voi olla vaikeaa. Tähän voi olla useita syitä, kuten esimerkiksi kiintolevyn, prosessorin ja RAM-muistin kaltaisten tietokoneen eri osien vajavainen suorituskyky. Tilanne saattaa vaikuttaa monimutkaiselta – ja sitä se ennen olikin. Tuolloin Windowsin tiettyjä asetuksia piti säätää itse tai laitteistokomponentit piti fyysisesti poistaa ja joko korjata tai vaihtaa uusiin.

Nykyään tilanne on onneksi toinen. Nyt voit helposti hienosäätää tietokonettasi siten, että se toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Sinun ei tarvitse olla Windows-asetusten asiantuntija tai puuhastella tietokoneesi komponenttien kanssa. Ongelmien selvittäminen onnistuu muutamassa minuutissa tässä esiteltävillä kolmella ohjelmalla.

Kolme kätevää ohjelmaa

Ensimmäisenä esittelyvuorossa on SSD Fresh, jonka tehtävänä on nopeuttaa kiintolevyäsi. SSD-levyt kestävät suuren mutta rajallisen määrän uudelleen kirjoituksia ennen kuin ne saavuttavat käyttöikänsä päätepisteen. Windowsissa on kuitenkin olemassa toimintoja, jotka kirjoittavat jatkuvasti tietoja levylle. SSD Fresh poistaa tällaiset toiminnot käytöstä, jolloin SSD-levyn käyttöikä pitenee ja levyn lukunopeus paranee.

Toinen ohjelma, jonka tarvitset, on Full Throttle Override. Sen tehtävänä on varmistaa, että tietokoneen suoritinta käytetään optimaalisesti. Ohjelma toimii eräänlaisena prosessorin tehostajana ja koordinoijana, sillä Full Throttle Overriden avulla voit priorisoida tarkalleen, mihin prosessorin on käytettävä tehoaan. Jos esimerkiksi editoit videota, voit käyttää Full Throttle Overridea siihen, että tietokone kohdistaa kaiken tehonsa resursseja vaativan editointiohjelman tarpeisiin.

Ohjelman avulla voit varmistaa tietokoneesi toimivan sutjakammin. Kolmas esittelemämme ohjelma, Wise Memory Optimiser, siivoaa RAM-muistia ja vauhdittaa tietokoneesi toimintoja. Tietokoneen muisti pitää ohjelmat ja prosessit käynnissä, mutta sitä on käytettävissä vain rajallinen määrä. Jos tehtäviä on enemmän kuin käytettävää RAM-muistia, tietokoneesi hidastuu.

Wise Memory Optimiserilla voit puhdistaa muistin ja tehostaa tietokoneesi toimintaa. Voit ladata kaikki esittelemämme ohjelmat verkkosivuiltamme, eivätkä ne maksa sinulle mitään. Näytämme toki myös, miten niitä käytetään oikein. Kaiken kaikkiaan ohjelmien käyttö on helppoa, joten tietokoneesi virittäminen parhaaseen suorituskykyynsä ei vie juuri varttituntia enempää aikaa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".