Ssd-levyissä ei ole mekaanisia osia, sillä ssd-tekniikka perustuu flash-muistipiireihin. Tekniikan ensisijainen etu on nopeus, ja salamannopea ssd-levy sopii hyvin vaikkapa Windowsin järjestelmälevyksi.

Tallennustilaa on kuitenkin yleensä mekaanista kiintolevyä vähemmän, joten ssd-levy ei sovi kovin hyvin koko kuvakokoelman ja lempielokuvien varastointiin. Ssd:n heikkouksiin kuuluu sekin, että jokaiseen muistisoluun voi tallentaa uutta tietoa vain rajallisen määrän kertoja. Siksi ssd-levylle kannattaa tallentaa tiedostoja joka puolelle – päinvastoin kuin perinteiselle kiintolevylle – ja levyn käyttöikä pitenee, jos Windowsin toistuvasti levylle tietoa tallentavat toiminnot poistetaan käytöstä.

Tässä auttaaAbelssoftin SSD Fresh. Ohjelma valikoi ssd-levyn kannalta ihanteelliset asetukset niin, että yksittäisiä muistisoluja säästetään mahdollisimman pitkään ja koko ssd-levyä voi siten käyttää kauemmin.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".