Uuden ja käyttämättömän tietokoneen käynnistämisen aikaansaama tunne on kertakaikkisen mahtava. Kone toimii moitteettomasti ja kaikki tapahtuu uskomattoman nopeasti. Itse en taida tietää mitään parempaa kuin upouusi tietokone, mutta valitettavasti ilo on yleensä suhteellisen lyhytaikainen.

Tietokone muuttuu hitaammaksi jokaisen kiintolevylle lisätyn tiedoston myötä. Samalla tavalla tietokoneen käynnistyminen hidastuu sitä mukaa, kun koneelle asennetaan lisää sovelluksia – ja yhtäkkiä käyttöjärjestelmän herättäminen tuntuu kestävän ikuisuuden. Siinä missä uusi ja nopea tietokone saa käyttäjän itkemään onnesta, hidas ja väsynyt tietokone on sen täydellinen vastakohta.

Vain harva asia turhauttaa yhtä totaalisesti kuin laiska tietokone, ja siksi on hienoa, että asialle voi tehdä jotain. Tietokoneen elinkaaren aikana ilmenee monenlaisia ongelmia, mutta niiden ratkaisemiseksi ei onneksi tarvitse olla mikään tietokoneasiantuntija. Wise Care 365 -ohjelma on suunniteltu siivoamaan tarpeettomat tiedostot ja tuomaan tietokoneeseen uutta potkua.

Optimoi tietokone helposti

Wise Care 365 -ohjelman ansiosta tietokone voi saada menettämänsä voimat takaisin ja tuntua taas kuin uudelta laitteelta. Käytännössä homma onnistuu melko helposti. Jo muutamilla hiiren napsautuksilla voi poistaa kaikki käyttökelvottomat tiedostot, optimoida järjestelmän ja tehdä tietokoneen kiintolevystä nopeamman ja vakaamman.

Ja kuten edellä mainitsimme, tehtävään ei tarvita käyttöjärjestelmien ja tietokonekomponenttien erikoistuntemusta. Oikeat kohdat pitää vain valita, jotta ohjelma tietää, mitä on tarkoitus korjata ja optimoida. Sen jälkeen Wise Care 365 huolehtii lopusta. Aivan ensimmäiseksi on kuitenkin varattava muutama minuutti aikaa tietokoneen skannaamiseen. Sillä tavoin saa selville, käyttääkö tietokone energiaa turhiin prosesseihin.

Sen jälkeen ohjelmaa voidaan käyttää tietokoneen optimointiin tai puhdistamiseen monin eri tavoin. Esimerkiksi käynnistymistä ja sammumista voi nopeuttaa lisäämällä pari valintamerkkiä ja napsauttamalla Tehosta-painiketta, ja ohjelmaa voi pyytää etsimään ja poistamaan suurimmat tiedostot. Etunurkasta ilmaiseksi ladattava ohjelma varmistaa, ettei koneelta voi poistaa muita kuin itse luotuja ja internetistä ladattuja tiedostoja.

Käyttöjärjestelmää ei siis pääse vahingoittamaan tärkeitä järjestelmätiedostoja poistamalla. Järjestelmä vain optimoidaan, jolloin tietokoneesta tulee nopeampi, sen käyttöikä pitenee ja se tuntuu taas yhtä hyvältä kuin uutena.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".